Екомода (Ecomoda)

2 серия

- Бети, ние трябва да си поговорим за това – предлага Армандо.
- И без друго е ясно, че има друга жена – с променящ се израз на лицето отговаря Бети.
- Да, да! И тази жена може да реши проблемите ни – без да подозира за какво си мисли Бети, отговаря Армандо.
Бети съвсем посърва от такава наглост.
- Бих предпочела да няма друга жена за теб, но явно трябва да свикна с това.
Бети се готви да излезе от офиса почти разплакана.
- Не, не! Не е това, не е това! Това е възможен нов проект. Тази жена се интересува от Екомода и тази вечер пристига в Богота.
- Значи това е само бизнес?
- Да, разбира се, че е само бизнес!
- Тогава какво е това странно поведение, тайни разговори с нея!
- За Бога! Никакви тайни разговори. Това беше Марио Калдерон. Той се е срещнал с тази жена в Буенос Айрес. Тя е заинтересувана от модните къщи в Богота и търси партньори за своята компания в Америка. Това е спешно. Марио Калдерон пристига утре и се опитва да определи среща между нас. Аз не съм говорил с тази жена. Това беше Марио Калдерон.
- О, това е още по-лошо. Един Марио Калдерон е по-опасен от сто жени взети заедно...

Бети много добре помни този женкар и се опасява, че дори и минимално общуване с Марио може зле да повлияе на съпруга ѝ. Армандо уверява Бети, че никой не е способен да повлияе на любовта му към нея, към семейството и не се нуждае от никоя друга. И ако Бети не иска, няма да имат никакви контакти с тази жена (в това число и с Марио Калдерон). По този начин мирът в семейството е възстановен.

Даниел Валенсия пристига в Екомода на съвета на директорите и продължава да настоява да се уволнят някои работници, в това число и някои от управляващия апарат (т.е. всички от „групата на грозниците“). Берта, легендарната събирачка на клюки, чува целия разговор...

В това време, Фреди решава, че вече е време да се омъжи за Аура Мария, приключил е с ухажването ѝ. Приготвил е пръстен, извикал е музиканти. Пристига Аура Мария, музикантите са готови, Фреди чака с пръстена. Аура Мария с възторжено изражение на лицето очаква кулминацията. Красноречивият Фреди започва една дълга реч, в която казва, че поема отговорността за нея и за сина ѝ и т.н. Когато всички думи са казани и остава да сложи само пръстена на пръста на Аура Мария, Берта прекъсва церемонията и казва: „Ще ни уволнят!“ Фреди бързо прибира пръстена по-далече от пръста на Аура Мария и настоява да научи подробности. Берта казва всичко, дори добавя нещичко от себе си. След това изказване, Фреди заявява, че като безработен не може да поеме отговорността и да се омъжи за жена, която също е безработна.

Възмутената Аура Мария избягва, цялата покрита със сълзи. Приятелките ѝ се опитват да я успокоят, когато Бети и Армандо излизат от офиса и чуват техния разговор за предстоящо уволнение и виждат техния нескрит ужас. Бети и Армандо се възмущават: „От къде е тази информация!“ Като научават от източника и допълнителни подробности, опровергават слуховете и обнадеждават изплашените служителки, след което се прибират у дома.

Берта обаче не е убедена от думите им. Лесно е да говорят така, а после да се приберат в луксозния си апартамент и да седнат на разкошната си спалня, за да гледат телевизия. А те могат да останат на улицата като загубят работата си. За своя беда „групата“ открива поканите за представянето на новата колекция на “Богота Фешън”, предназначени за началството и решават да отидат там. Нали така или иначе ще ги уволнят.

Изморените Бети и Армандо отиват да спят. Армандо взема детето да го сложи да спи, докато Бети се изляга на леглото и гледа телевизия. През вратата на детската се показва една смешна играчка и гласът на Армандо започва да говори от името на „плюшеното чудовище“. След това се показва самия Армандо, който предлага на Бети да хапнат. Но Бети отказва и той ляга до нея на леглото.

По телевизора показват новините. Една от новините е свързана с Габриела Гарса, която е на представянето на „Богота Фешън“. На преден план тя пояснява, че търси партньори от модния бранш. Армандо предлага да сменят канала, но Бети внезапно взема решение и го спира. Тя не иска да смесва личните си интереси с интересите на компанията. Нека Марио дойде и да назначи среща с „Fashion Group”. Ако успеят да се споразумеят с тях, може да се избавят от финансовите трудности и да избегнат съкращение на щата. На Бети не ѝ е леко. Тя обръща гръб на Армандо, за да не види лошото ѝ настроение, което е изписано на лицето ѝ.

А „почти уволнената“ група на грозниците начело с Фреди се намират в залата, в която протича представянето на колекцията на „Богота Фешън“...