Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

135 (последна) серия

Хуан и Рехина отново се женят!

Родриго уверява Ноел, че той не е имал нищо общо със смъртта на Констанса. Рехина, която чува част от разговора, иска обяснение за това, което става. Ноел ѝ разкрива, че Леонарда е отровила майка ѝ. Като доказателство ѝ показва писмото, което е написала Констанса и което е изпратила на Мария дел Росарио, която е споделила тайната с Клеменсия.

Ноел иска да заключи къщата, тъй като има много лоши спомени и именно там са започнали всички трагедии.

Родриго предава на Аркадио златото, което е поискал, а той в замяна му дава ключа от килията, в която е заключена Леонарда.

Аркадио тръгва с куфарите през изхода, който му посочва Родриго и където има една дупка, в която Аркадио пада. Той чупи краката си. Родриго му казва, че това може да го приеме като отмъщение заради всичко, което е причинил на Мария дел Росарио.

По-късно, Родриго търси Леонарда, която го моли да я изведе от там. Той ѝ казва, че не заслужава, тъй като тя е измъчвала любовта на живота му, убила е Констанса и освен това е откраднала всичките му пари. За това ще остане там и ще умре. Освен това ѝ казва, че Ренато е умрял от ръката на Аркадио. Леонарда крещи от болка.

Хуан глези Рехина, за да може детето им да се роди силно и здраво. Обяснява ѝ се в любов. Рехина го пита кой му е нанесъл раните, но той ѝ отговаря, че не смята да си отмъсти и че това вече не го интересува.

Д-р Миранда получава писмо от Росенда, в което тя му разказва, че според думите на баща ѝ, Аркадио е повредил колелото на каретата, в която е пътувал кръстника му, по заповед на Родриго Монтес де Ока, което е станало причината за смъртта му.

Родриго отива при ямата, където Аркадио е крил парите и бижутата, нужни за бягството му. Докато е опитва да ги извади, Аркадио се появява и той решава да го убие точно там. Родриго отнася парите и бижутата.

Капитан Бретон пристига с документ, даващ му право да претърси изцяло дома на Родриго. При проверката откриват окървавената ръкавица на Бриджит. Занасят я в комисариата и Филипе разпознава ръкавицата. Като доказателство Филипе изтъква това, че сам е купил ръкавиците при пътуване до Веракрус и в него е другата ръкавица, тъй като в деня, в която Бриджит е излязла, толкова е бързала, че е изпуснала едната. Задържат Родриго, докато тече разследването.

В ранчото, капитан Бретон получава признание от Аркадио, който разкрива всички престъпления, които е извършил по нареждане на Родриго, но за които не се знае. По-късно, Бретон търси Родриго и го притиска да признае голямата любов, която е изпитвал към Мария дел Росарио. Родриго признава, че е убил д-р Миранда, изпратил е да убият Росенда и е помогнал на Леонарда да се отърве от трупа на Бриджит. Признава се за виновен по всички точки, по които го обвиняват. Бретон го осъжда на доживотен затвор.

Ноел, Рехина и Хуан се хранят в къщата. Хуан иска официално от Ноел ръката на Рехина. Веднага след това той моли любимата си да се оженят отново. Подарява ѝ годежен пръстен, който не е могъл да ѝ даде преди.

Родриго извиква Ноел, за да го помоли за прошка. Знае, че той е справедлив и благороден човек. Казва му, че ще поиска прошка от всички, които е наранил, особено след като си спомня, че Мария дел Росарио го е помоли да го направи. Родриго предава на Ноел ключа на килията, в която е заключена Леонарда. Казва му да я отвори точно след месец, тъй като има изненада за него – той му желае много щастие заедно с Мариела.

Рехина посещава баща си, който я моли за прошка. Рехина му казва, че го обича и искрено му прощава, от все сърце.

Родриго моли за прошка Хуан и той приема извиненията му. Когато Хуан си тръгва, Родриго започва да се чувства зле. Той моли за прошка Мария дел Росарио, след което умира от инфаркт.

Ноел отива след месец на мястото, както му е казал Родриго. Той открива трупа на Леонарда.

Филипе отваря академия по танци, тъй като осъзнава, че това е истинското му призвание.

Габриел, Химена, Сантос, Хасинта, Ремихио и Лулу благодарят на Хуан за подарения им от него меден месец. Хуан и Рехина съобщават на всички, че ще се женят отново.

Фулхенсио смята да присъства на сватбата на Хуан и Рехина, но по пътя си той открива един опал, вдига го и си мисли, че според всички този камък носи лош късмет, но той не вярва в това и се чувства късметлия. Но скоро след това се блъска и пада, удряйки главата си в един камък. Той умира моментално.

Хуан и Рехина се женят и вдигат невероятно празненство за прекрасната си сватба, на която присъстват всичките им приятели. Ноел отвежда Рехина до олтара. Габриел и Химена са техни свидетели. Ноел поглежда Мариела и си мисли, че той също може да бъде щастлив. Пожелава всичко най-хубаво на младоженците. Всички приветстват техния съюз.

Хуан и Рехина се качват на „Лусбел“ заедно и заминават на меден месец.

Край!