Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

46 серия

Хуан е решен да разобличи на Ейми!

Хуан казва на Габриел, че ще работи в ранчото на Ренато, защото иска да разкрие дали Ейми си играе с техните чувства. Моли го да купи скалата на Дявола на името на Хуан Алдама.

Мария дел Росарио мисли за съпруга и сина си. След това си спомня времето, през което е била в къщата на Хуан, лутайки се.

Хуан получава телеграма, която го информира за спада на цените на дървото и акциите. Той си мисли, че нищо не може да спаси Родриго Монтес де Ока от разрухата.

Хуан съветва Химена да каже истината на Габриел – че тя е Естрея.

Леонарда и Рехина се притесняват за здравето на Родриго. Той обвинява Рехина заради поведението й. Упреква я, че не е оценил усилията му да й намери добър съпруг, но накрая остава доволен, когато тя му казва, че приема да даде шанс на Федерико, за да се опознаят по-добре.

Останала насаме с Родриго, Росенда започва да кокетира. Клеменсия разбира това и се опитва да я вразуми.

Хуан разказва на приятелите си, че ще започва работа като управител в ранчото и смята да използва положението, за да разбере истината за Ейми. Те го съветват да се отдалечи от нея, защото е омъжена. Той им отговаря, че няма да се приближава до нея не защото я обича, а защото я мрази и иска да знае защо го е измамила и се е подиграла с него.

Фулгенсио предава на Федерико неговата част от продажбата на оръжия, която е осъществил на север.

Хуан научава, че няма никой в дома на семейство Монтес де Ока и се вмъква в стаята на Ейми. Като вижда наредената младенческа спалня, той разкъсва всичко от ревност, проклина Ейми, счупва огледалото и казва, че е настъпил часа да си отмъсти на семейство Монтес де Ока.

Ейми моли Ренато да й каже, че я обича и че тя е най-важното за нея. Ренато й отговаря, че я обожава. Двамата се целуват страстно.

Росенда се ядосва на Аркадио. Казва, че „госпожица Ейми“ е лекомислена, че няколко нощи я е видяла да излиза от къщата, но Ренато я обича и не подозира нищо, защото любовта е сляпа. Аркадио я съветва да не говори, ако няма доказателства и че думите й може да станат причина да я изгонят от къщата.

Леонарда вдига тост за младоженците и им пожелава щастие. Родриго и Ноел се присъединяват към тоста и казват, че имат желание скоро да видят внуци.