Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

40 серия

Хуан се заклева да отмъсти на Ейми!

Габриел успява да убеди пристава да го пусне да говори с Хуан. Научава, че е наранил един затворник, който го е нападнал.

Рехина посещава Хуан в килията и го моли да остави на мира сестра й и Ренато. Уверява го, че Ренато няма никаква вина за това, че Ейми е измамила всички.

В килията си, Мария дел Росарио вижда един гълъб и си представя, че това е Хуан де Диос, който се е върнал за нея. Казва му, че не може да си тръгне преди да е видял сина си и да получи благословия.

Габриел моли Ноел да му помогне да освободи представителя на г-н Алдама (Хуан), тъй като е невинен.

Родриго е убеден, че цената на дървесината ще се повиши и ще увеличи неговите вложения. В този момент Росенда се опитва да го съблазни.

Марлене и нейните подопечни споделят грешките, които са допуснали в живота си и какво ги е отвело в „офиса“, в който са сега. Марлене им казва, че ги обича като свои дъщери и че винаги ще се грижи за тях.

Аркадио съобщава на Леонарда, че има болни работници. Тя му казва, че не смята да плаща за лекар и лекарства за тези хора. Нарежда му да ги принуди да работят или да ги изгони без Ренато да разбере.

Родриго дава пари на съдебния пристав, за да се погрижи ранения затворник да не проговори и да се погрижи за другия (Хуан). Приставът го предупреждава, че един приятел на този мъж и нотариуса Виадл го защитават.

Хуан казва на Ремихио, че не издържа на мисълта, че Ейми е с друг. Той иска да избяга, за да я потърси и да й отмъсти.

Един от военните, следвайки заповедите на пристава и Дон Родриго, освобождава ранения затворник, прострелва го и той умира.

Федерико предлага на Фулгенсио да продават оръжие в северните части на страната. Ейми се притеснява, когато научава от Елоиса, че един затворник е нападнал Хуан. Ренато разбира за това.

Ноел коментира, че ще го защити и че Хуан е казал, че е отишъл на сватбеното тържество, търсейки една жена, която си е играла с чувствата му.