Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

28 серия

Ренато е на крачка да разкрие връзката на Ейми с Хуан дел Диабло!

Хуан моли Ноел като нотариус да обърне повече внимание на съдружниците на Алдама.

Химена е изплашена, въпреки че не знае дали наистина е убила Сервандо. Химена остава скрита в стаята на Клеменсия, докато тя отива да разучи какво се е случило с мъжа.

Аркадио побеснява, когато открива, че Мария дел Росарио и Мирта не са в килията. Той съобщава на Леонарда. Тя му нарежда да ги открие.

Мария дел Росарио се разкрещява развълнувано като вижда стаята на Хуан де Диос, мислейки, че се е върнал за нея. Мирта я отвежда.

Клеменсия отива в лагера на циганите и научава, че Сервандо е жив.

Рехина се развълнува като вижда проекта на Ренато и отчита неговата щедрост към работниците. Тя прави снимки.

Хуан занася цветя на гроба на майка си и се сбогува с нея. Той благодари на Клеменсия за всичко, което е направила за него. Казва й, че си тръгва, защото не иска да навлече проблеми на рибарите, но е убеден, че един ден ще накара Родриго Монтес де Ока да си плати за всичко, дори това да е последното нещо, което ще направи през живота си.

Аркадио открива Мария дел Росарио и Мирта на плажа. Залавя Росарио, удря Мирта, проклина ги и ги отвежда отново в подземието на ранчото. В това време, Хуан разбира, че двете жени са излезли от къщата. Също така научава, че в момента не може да замине с кораба за Испания, тъй като има проблеми в компанията заради ситуацията в страната. Габриел е щастлив от новината, защото това означава, че ще може да бъде със своята любима.

Ейми се изненадва, когато научава от Ноел, че Хуан ще се връща в Испания.

Хуан и неговите приятели се качват на борда на кораба „Лусбел“ и нападат кораба на Родриго Монтес де Ока. Двата екипажа се сбиват. Хората на Хуан отнасят торбите със златни монети. Един от противниковите моряци запраща нож по крака на Хуан и избягва.

Ейми облича една от робите на послушница на Рехина и отива да търси Хуан. Ренато забелязва една жена в дрехи на послушница да излиза от къщата. Той си мисли, че е Рехина и я последва. Ейми не разбира, че Ренато върви след нея.