Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

27 серия

Хуан открива Мария дел Росарио!

Де Мартин насочва пистолета си към слепоочието с намерението да се самоубие, но накрая стреля в стената, решил да не слага край на живота си.

Мария дел Росарио има треска и бълнува. За това, Мирта я извежда от подземието.

Леонарда упреква Аркадио, че е подарил на Росенда пръстена, който тя му е дала. Двамата спорят и това предизвикват неговата грубост.

Ейми усеща, че не може да живее без страстта, която й дарява Хуан. Тя отива да го търси и му казва, че не я притеснява случилото се между него и баща й. Тя го целува страстно. Двамата се отдават на страстта си в пещерата. Той се стряска, защото усеща, че е изневерил на дадената дума.

На плажа, Габриел се среща с Мирта и Мария дел Росарио. Той им помага и ги завежда в къщата на Хуан. Хуан се изненадва като ги заварва в къщата си. Той разбира, че Мария дел Росарио има треска и след като сваля воала й, се разчуства, без да знае защо.

Аркадио и Леонарда се сдобряват. Въпреки това тя му заявява, че никога повече няма да бъде негова и го предупреждава, че ако я издаде, и двамата ще затънат.

Ейми си мисли, че Хуан проклина любовта си, защото е разбрал за годежа й с Ренато. Тя вярва, че без Хуан няма да понесе заточението си в ранчото на Ренато.

Ноел казва на Леонарда, че знае, че тя обича Родриго. Той изпитва съжаление към нея, защото любовта й е несподелена.

Д-р Пабло Миранда преглежда Мария дел Росарио. Цяла нощ Хуан се грижи за нея.

Ренато упреква Родриго, защото настоява да омъжи Рехина за Федерико заради името му без да го интересува, че тя не го обича. Моли го да не допуска същата несправедливост както навремето с Мария дел Росарио и Хуан де Диос.