Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

14 серия

Ейми разкрива, че Рехина обича Ренато!

Ейми приема да се омъжи за Ренато заради удобствата, които би имала с него. Моли го за време, през което да се опознаят по-добре и да запазят решението да се оженят в тайна за сега.

Хуан споделя с приятелите си за страстта, която изпитва към една жена, с която се е запознал на кораба, но допълва, че нито тя, нито някой друг ще могат да го накарат да забрави за клетвата си да отмъсти за смъртта на родителите си.

Ейми разбира от Клеменсия, че сестра й Рехина обича Ренато и стига до извода, че Рехина е влязла в манастира след като е разбрала, че той обича нея.

Рехина мие пода в манастира, когато разбира, че Ренато е дошъл да я посети. Когато той й разказва за годежа си с Ейми, тя без малко да припадне.

Родриго настоява Ноел да вложи пари в дървения бизнес. Той му отговаря, че трябва да се консултира със своя съдружник – сина и наследника на Дон Сантяго Алдама, или с негов представител. Родриго и Ноел хвалят Ренато за превъзходното му управление на имението. Той казва, че иска да потърси Хуан, защото един ден се е заклел пред баща си (Ноел), че ще го защитава като че ли е част от семейството.

Ейми се среща с Хуан на плажа. Тя измисля, че баща й е много болен и за това не е могла да се срещне с него преди това и че заради това трябва да изчакат преди да му кажат, че искат да се женят. Тогава Хуан я пита къде живее и какво е фамилното й име.

Родриго е против желанието на Ренато да търси онова копеле (Хуан) и го предупреждава, че ако не го послуша, никога повече няма да види нито него, нито дъщерите му.

Рехина казва на игуменката, че се е впечатлила от бедността, в която живеят хората, които е посетила и иска да направи нещо за тях. Това я е убедило, че иска да стане монахиня. Игуменката й казва, че за това ще трябва да изчака изпитателния период преди да се посвети изцяло на Бог.

Ейми казва на Рехина, че вече знае, че е влязла в манастира, защото е влюбена в Ренато и я е заболяло, че той е избрал нея. Рехина я моли да не разкрива тази тайна и настоява да изпълни обещанието си да бъде вяра на Ренато и да го направи щастлив.