Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

13 серия

Ренато дава на Ейми годежен пръстен!

Родриго забранява на Леонарда да споменава името на Мария дел Росарио пред дъщерите им или никога повече няма да го види.

Еми вижда гроба на Мария дел Росарио. Тя си спомня, че това е жената, която е умряла от любов. Тя е любопитна да разбере защо и кого е обичала.

Облечена като послушница, Рехина признава на игуменката, че мъжът, когото обича, е избрал друга жена, а тя не може да обича друг, поради което е решила да посвети живота си на Бог. Умолява я да я приеме, защото ако се върне в дома си, баща й ще я принуди да се омъжи за мъж, когото не обича.

Ноел разказва на Родриго, че преди години е открил сина на Мария дел Росарио. Обяснява, че Хуан де Диос се е срещнал с него след години и го е отвел да живее с него. Преди да умре, той е оставил писмо за него (Родриго) и му предава писмото. Упреква го за това, че са постъпили несправедливо с него и Леонарда.

Хуан упреква един мъж, че се отнася зле със сина си. Сбива се с ножове с Колибри и Хуан спечелва. Той отвежда детето и решава да се погрижи за него.

Ейми коментира с Клеменсия, че се е изненадала от богатството в имението на Ренато. Тя е убедена, че ако се омъжи за него, той ще й даде всичко, което му поиска, дори и свободата.

Аркадио настоява Леонарда да отиде в къщата му или ще каже всичко на Дон Родриго.

Фулгенсио признава пред Федерико, че е трафикант на оръжия. Пита го дали смята, че може да работи с него като в замяна той ще му даде парите, от които има нужда.

Колибри става водач на Хуан и приятелите му, за да могат да имат добър улов.

Родриго съобщава на Федерико, че Рехина е влязла в манастир. Лицемерно, той казва, че трябва да изчака, за да може тя да премисли и да го приеме за съпруг, защото я обича.

В манастира, Рехина плаче за Ренато.

Леонарда съветва Ейми да се омъжи за някой от нейната класа и за мъж, когото наистина обича. Тя си мисли, че Ренато е на нейното ниво, но обича Хуан.

Мария дел Росарио моли Леонарда да не я изоставя. Изплашена, тя избягва от подземието.

Росенда разказва на Родриго, че една нощ Ейми се е опитала да избяга от къщата по време на бурята. Тя отрича.

Хуан и приятелите му продават улова си на пазара. Хуан разделя печалбата между рибарите.

Ренато подарява на Ейми годежен пръстен. Тя си мисли, че с Хуан няма да има удобствата, които Ренато й предлага. Той я пита дали приема да се омъжи за него.