Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

11 серия

Рехина споделя с баща си, че е влюбена в един мъж!

Съобщават, че в полунощ, всички трябва да свалят маските си. Химена си тръгва, за да избегне възможността някой да я разпознае като циганката от кораба. Габриел тръгва след нея.

Хуан и Ейми се целуват, скривайки се от всички.

Родриго казва на Рехина, че Федерико е подходяща партия за нея и за това ще се омъжи за него. Тя отказва и признава, че е влюбена в друг мъж. Родриго я заплашва, че ако не се омъжи за Федерико, ще отиде в манастир.

Габриел казва на Хуан, че не знае къде да потърси жената, която е срещнал на бала.

Федерико е убеден, че с помощта на Родриго ще се ожени за Рехина и ще се наслаждава на богатството на Монтес де Ока. Той се запознава с Фифи и се чувства привлечен от нея.

Леонарда е решена да не позволи на никого да застане между нея и Родриго сега, когато той се връща във Веракрус.

Хуан пита Химена защо не е казала на Габриел коя е. Тя обяснява, че Габриел ще се засрами заради нея, ако разбере, че е циганка. Моли го да не му казва.

Ейми се измъква всеки път, когато има възможност, за да се среща с Хуан и да се целува с него. Рехина смята, че е длъжна да я прикрива пред баща им.

Облечена с рокля на Ейми, Химена се среща с Габриел, целува го и си тръгва.

Хуан настоява Ейми да приеме капитана на кораба да ги ожени. Тя отказва, но обещава да поговори с баща си.

Корабът пристига във Веракрус. Рехина се развълнува, когато вижда Ренато. Той се изплашва, когато вижда Ейми.

Леонарда, Ноел и Ренато посрещат щастливи Родриго и дъщерите му.

Хуан и Габриел се настаняват в новата къща на Хуан.

Родриго смята, че Федерико Мартин дел Кампо е подходящ за Рехина. Той иска да формализират връзката си и да определят дата за сватбата си.

Хуан поднася цветя на гроба на майка си. Той се заклева да изпълни обещанието си да отмъсти за нейната смърт и тази на баща си.

В своята килия, Мария дел Росарио вика своя съпруг да дойде при нея и мисли за сина си.

Ноел се опитва да убеди Родриго да не принуждава Рехина да се омъжва насила за Федерико, защото тя не го обича.

Селия казва на Росенда, че младият Ренато е избрал Ейми или Рехина за своя съпруга.

Хуан разказва на Педро, че Дон Сантяго и Мабел са умрели преди години при инцидент, дали са му името си и са го обичали от момента, в който са го приели като син, а след смъртта им, е наследил състоянието им. Сега смята да използва наследството си, за да помага на рибарите и за да изпълни обещанието си да отмъсти за родителите си.

Аркадио не може да приеме завръщането на Родриго Монтес де Ока, тъй като знае, че Леонарда винаги го е обичала. Той не смята да допусне тя да бъде с Родриго, дори да се наложи да изкара лудата и да я покаже пред целия свят.

Ейми спечелва веднага симпатиите на кръстницата си Леонарда, хвалейки качествата й пред баща си и приемайки я за идеалната съпруга.

Клеменсия казва на Рехина, че е чула, че на следващия ден ще формализира годежа с претендента си. Тя я уверява, че няма да се омъжи за Федерико Мартин дел Кампо, защото е дълбоко влюбена в Ренато, въпреки че се страхува, че той няма да отговори на чувствата й.