Непокорно сърце (Corazón salvaje IV)

9 серия

Един вик на Мария дел Росарио прекъсва Аркадио и Леонарда!

Рехина се прикрива, когато вижда Хуан и го изгонва. Той разбира, че тя не е Айме, шегува се с нейната срамежливост и я нарича Света Рехина, както я е нарекла Айме.

Рехина коментира пред Химена, че няма да излиза от каютата, за да не се среща с Федерико Мартин дел Кампо. Тя й казва, че този мъж е изписан на ръката й, но не той е нейната съдба. Когато споменава другия мъж, дивия, Рехина предпочита да не й казва нищо.

Ренато убеждава Ноел, баща си, да се върне да живее с него и майка му.

Леонардо целува една снимка на Родриго, която се намира в медальона й. Заклева се, че няма да позволи на никой и нищо да ги раздели сега, когато се върне.

Хуан се чувства привлечен от Рехина, но това чувство е различно от онова, което изпитва към Айме.

За да извлече полза от Леонарда, Росенда й казва, че сестра й има незаконно дете и се заклева да не казва на никого. Тя отбелязва, че в замяна на своето мълчание, трябва да получи някои привилегии.

Леонарда изважда едно бижу от тайника си и го дава на Аркадио, за да слуша съпруга и сина й. Аркадио се ядосва на новината, че Родриго се връща, тъй като знае, че тя винаги е обичала него. Той отказва бижуто и й казва, че я обича. Той й предлага да продължат връзката си въпреки завръщането на Родриго или заплашва да проговори. Тя започва да се съблича.

Айме убеждава Хуан да изчака известно време преди да говори с баща й, защото той няма да приеме да се оженят преди това да се опознаят. Тя го уверява, че за нея няма значение факта, че той няма пари, но за баща й това е много важно, защото иска те да поддържат нивото, с което са свикнали. Той й признава, че изпитва ревност като я вижда с други мъже. Уговарят се да се видят вечерта.

Един вик на Мария дел Росарио прекъсва Аркадио и Леонарда. Той взема ножа си и казва, че иска да прережи гърлото на лудата. Леонарда моли да не го прави, защото нещастието ще падне върху нея, ако пролее собствената си кръв. За да му попречи да я убие, тя разтваря блузата си и ляга, за да започнат да правят любов.