Грехът на Анхелика (Angelica pecado)

Финалът

Рос Елена казва, че тя, а не Паоло, се е опитала да убие Анхелика. Нати се кълне пред Анхелика и Марсело, че е мислела, че Хуан Мария стои зад това. Долу, Пепе благодари на Бог, че Нати е казала истината. Мина му казва, че не може да я изостави. Диана пита Рос Елена защо ги е убила. Рос Елена й казва, че Хосе Мария е син на Диего.

Рос Елена разказва как се е влюбила в Диего, когато той е искал син, а София му е дала само дъщери. Той й е обещал да се оженят и тя е забременяла. Но тогава Мария Дел Авила се е сдобила с наследник, Ерасмо. Тя е купила Уго от Рос Елена, давайки пари. Уго е приел Хуан Мария като свой син. Богата, тя е получила всичко, но през годините й гневът й растял. Накрая, тя предупредила Диего, но той отказал да повярва, че Хуан Мария е негов син, обвинил я в лъжа с цел да прибере наследството. Диана си припомня част от скандала, но тогава не е разбрала нищо. Рос Елена казва, че през годините се е грижила за сина си, сина на Диего, възпитавала го е близо до семейството, на което той принадлежи. Тя казва на Диего, че Хуан Мария винаги е искал да бъде един от Дел Авила и е станал баща на детето на Франсиска. Припомня му как Диего й е показал всички тунели/галери. Диего отказва да приеме Хуан Мария за свой син. Пита я как да се появи на кръщенето на внука си и да заяви, че Хуан Мария е негов син. След това той изкрещява, че никога не е имал син от нея, нарича я луда. Тя се заклева, че ще направи всичко, за да може Хуан Мария да получи наследството, дори ако се наложи да убие самия него. Тази нощ ще убие него. Много е лесно. Рос Елена казва, че си е свалила маската и пред Родриго, и пред Диего, преди да ги убие, за да знаят кой и защо ги убива. Родриго е знаел, че Хуан Мария е син на Диего, но също е отказал правото му да получи наследството. Рос Елена е взела плика, в който Родриго спомена Ерасмо в завещанието си. Рос Елена казва, че Родриго не е казал нейното име преди да умре, защото е следвал правилата на Мария. Тогава Рос Елена настоява Росета да отиде в кабинета.

Франсиска се чувства зле, отново се изнервя заради нещо....

В кабинета, Рос Елена казва на полицията, Марсело и Анхелика, че Диего я е видял по време на всичко, което се е случило. Тя не е очаквала да ексхумират тялото на Родриго, защото е била сигурна, че действието на отровата ще имитира сърдечен удар. Диана я пита защо е направила всичко, след като знае, че Хуан Мария няма да наследи нищо. Тя отговаря, че го е направила заради удоволствието да го направи. Рос Елена казва, че не се интересува дали кутията със спринцовката ще се намери. Нати и Росета ще са заподозрени. Хосе Тирибио пита Рос Елена защо е убила Елеонора. Рос Елена отговаря, че Ребека я е измамила, припомняйки как Ребека е казала пред всички на масата, че няма да сглупи да се забърка със съпруга на приятелка. Рос Елена й е повярвала и признава, че е убила Елеонора, защото е ревнувала: била е убедена, че Елеонора е била любовница на Уго. Анхелика я пита кого се е опитала да накаже. Рос Елена й отговоря, че е искала да накаже Мария дел Авила; разказва как Хуан Мария се е грижил за нея, защитавал я е. Убила е Алекс, защото е дал документите за развода на дъщеря й. Паоло й е помогнал. Рос Елена казва, че го обича, дала му е част от парите, които Мария й е дала, за да се омъжи за Уго. В затвора му е дала сладко с отрова, научила е нещо от Ребека,

Един мъж завежда Росета в кабинета. Той казва, че я е открил в гаража с куфари. Росета казва на Марсело, че не е убила никого и потвърждава, че е знаела, че Рос Елена е убийцата, Хуан Мария й е казал, когато е била в затвора и я е заплашил, че живота на сина й е в опасност. Рос Елена заявява, че тя лъже, припомняйки на Росета как е помогнала на Хуан Мария да сплашат Алекс същия ден. Росета казва, че Хуан Мария я е заплашил да я обвини, че краде пари от общия фонд, за да плаща клиниката на сина си. Никой не й е дал пари. Марсело припомня на Росета, че той самият й е давал пари. Тя му казва, че му е благодарна за това, но това е било един-два пъти, а тя е трябвало да плаща всеки месец. Росета им казва, че тя е сама, няма семейство, няма кой да й помага за сина й. Диана отбелязва, че едно нещо е да бъде крадла, а съвсем друго - убийца. Росета обещава да върне всички пари. Тя казва, че ще умре, ако влезе в затвора.

Тогава Рос Елена им казва, че Ребека не е във Франция. Анхелика и Марсело напускат кабинета и казват на Дарио, чийто баща преди това се е сбогувал. Рос Елена казва, че след като е убивала толкова пъти, защо не е убила Уго, който я е ударил 23 пъти, изброява всеки един. Ребека и Уго са взели преднина, те са искали да отнемат всичко от сина й. Хосе Тирибио отвежда Рос Елена.

Пред събралите се хора, Марсело моли да се помолят за изгубената дъщеря на Диего. Показват се всички герои, които са умрели. Марсело казва, че не иска повече сълзи, иска да бъдат едно семейство. Анхелика казва, че иска да бъде приета от Матилде. Матилде прегръща нея и Марсело. Те всички влизат в кабинета. На мястото на портрета на Мария дел Авила е поставен портрета на Матилде, която държи две бебета. Анхелика отбелязва, че тя заслужава, за това, че е тяхна майка, за това, че е пазила семейните тайни. Марсело казва на Матилде, че тя е превъплъщение на доброто. Прегръща я.

След време. Алекс разговаря с Мина да превърнат ранчото в туристическа атракция.

Пепе и Нати си правят пикник. Тя му казва, че се чувства щастлива да бъде освободена от всичко. Казва, че го обича. Те застават на хълма и се целуват.

На брега, Росета се разхожда сама. Побягва, когато чува гласа на сина си. Той си играе. Двамата продължават да играят заедно. Чува се гласа й и благодарностите й за чудото, което е направил Бог за нея, въпреки че тя не е вярвала преди това в него.

Хосе Тирибио и Диана са наградени. На церемонията, Франсиска извиква, че е бременна. Тя отива на подиума, взема микрофона и казва, че те са бременни. След това скача в прегръдката на Хосе Тирибио и двамата се целуват. Диана се отдалечава и се усмихва.

В ранчото, нещо се празнува. Франсиска пристига придружена от Хосе Тирибио и съобщава на всички, че ще имат дете. Франсиска казва на Анхелика, че Хуан Мария е излъгал, тя може да има хиляди деца.

Анхелика се обръща и вижда процесия със статуята на Девата, усмихва се. Благодари, че са махнали всичко лошо, което е било около Мария дел Авила. Тя казва на Ерасмо, че има все още има много за вършене, но обещава да изпълни обещанието си.

Лукас целува Мина, Хосе Тирибио и Франсиска хвърлят цветя. Марсело застава до Анхелика. Те се целуват...

Край!