Виктор Родригес (Víctor Rodríguez)

Месторождение: Богота, Колумбия
Височина: 189 см
Цвят на очите: тъмно кафе
Цвят на косата: светло кестеняв

Рейтинг:  10.00  (4 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Година на раждане: 1970.

Виктор Родригес е колумбийски актьор.

На 12-годишна възраст, Виктор е принуден да започне работа, за да издържа майка си и да плаща за образованието си. Работи като сервитьор и се дипломира в специалност Маркетинг. Случайно попада на прослушване и това променя съдбата му. Сега той е познато лице не само в родината си, но и в чужбина. Като дете, най-голямата му мечта е да участва в детската програма „Pequeños gigantes“, а сега е в списъците с актьорите, които са на мода в студията на RTI. Въпреки че не блести с красива външност, този актьор постоянно доказва, че в тази професия, не външността е най-важното.

Ролята, която прави популярен Виктор Родригес, е тази на Мемо Дуке.

Самият актьор споделя, че животът му много напомня на теленовела. Израснал е в историческия квартал Ла Канделария, Богота, и първите си уроци получава благодарение на майка си, която е започнала работа като домашна помощница. Като ученик винаги се е възхищавал на актьорите, които са влизали и излизали от намиращите се наблизо студия. По-късно започнал работа като сервитьор в ресторант Ancla 19, точно до студиото, което са поделяли Caracol и RTI. Там е обслужвал големи актьори от телевизията. Той се увлича по артистичния свят и решава да се посвети на актьорството, започва да посещава театрален курс. По онова време няма голям успех, но той не губи надежда.

Няколко години по-късно, след като се дипломира, получава възможност да изиграе първата си роля – на наемен убиец, в сериал, който се казва „Crónicas de la vida real“ („Хроники от реалния живот“). Въпреки че е малка, тази роля му отваря вратите за телевията и той започва редовно да получава предложения за роли.

След ролята си в теленовелата „La Caponera“, в която играе един глупак, влюбен в героинята на Маргарита Роса, той решава да опита късмета си в САЩ. Иска да сбъдне Американската мечта. Работи какво ли не, само не и като актьор. За това не се бави и се връща в Колумбия, когато му се обаждат от RTI и Telemundo.

Източник: www.colarte.com