Виктор Камара (Víctor Cámara)

Пълно име: Виктор Мануел Камара Парехо (Víctor Manuel Cámara Parejo)
Дата на раждане: 10 Юни 1959 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Каракас, Венецуела
Родители: Карлос Камара (Carlos Cámara) и Елиса Парехо (Elisa Parejo)
Близки: брат – Карлос Камара мл. (Carlos Camara Jr.) и природена сестра Норма от втория брак на баща му
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Ивет Планчард (Ivette Planchard) от 14 февруари 1977 година
Деца: дъщеря – Саманта (1997 г.)

Рейтинг:  7.39  (28 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

След като завършва средно образование, Виктор Камара се записва в университета в специалност електронно инженерство. Но учи само една година, след което учи Драматично изкуство с Орасио Петерсон (Horacio Peterson) и Амалия Перес Диас (Amalia Pérez Díaz).

След това, той се втурва в областта на транспорта и строителството. По този начин той обикаля цяла Венецуела зад волана на собствения си камион, за да следи делата си.

Година по-късно, той встъпва в света на театъра и реализира няколко работи, тъй като дядо му, баща му, майка му и останалите роднини са основоположници на радиото, телевизията и театъра в тази страна. В действителност, дядо му има театрална зала, където Виктор работи като помощник при озвучаването и осветлението. След това той става помощник при режисурата на пиеси. Много от пиесите са представени в чужбина и са успешни в страните от Южна Америка, Испания, САЩ и Пуерто Рико.

Дебютът му в киното е с ролята във филма „Rosa de Francia" на венецуелския кинематограф Сесар Боливар. Този филм участва на фестивала на испанското кино в Маями.

В началото, Виктор Камара участва в различни комедийни програми. По същото време дебютира в теленовелите.

В Испания, той се изявява като водещ на лятната програма „Rompeolas", в която кани големи звезди от различни страни. При престоя му в Испания, Виктор Камара обикаля прекрасните плажове, опознава целия юг и добронамерите местни хора.

През своята почти 30-годишна кариера, Виктор става популярен не само в родната си Венецуела. Той участва и в международни проекти. Получил е множество награди, сред които Ключа на град Маями, наградата на TV y Novelas в Мексико и др.

Виктор Камара води няколко големи събития като Мис Перу и Miss Hispanidad. Също така е бил гост на Мис САЩ.

„Благодарен съм на феновете си, които не ме забравят... Посветил съм кариерата си на всичките си почитатели, семейството си, малката си дъщеря Саманта и на цяла Венецуела" - Виктор Камара.

Източник: www.venevision.net