Валентино Ланус (Valentino Lanus)

Пълно име: Луис Алберто Лопес (Luis Alberto Lopez)
Дата на раждане: 3 Май 1975 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Маргарита и Луис Алберто
Близки: три сестри
Семейно положението: неженен
Височина: 181 см

Рейтинг:  7.08  (167 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Валентино отблизо:

Любима напитка: червено вино.

Любим певец: Алехандро Санс.

Любима актриса: Мила Йовович.

Любим актьор: Ал Пачино.

Любимо списание: „Nationa geographic“

Любим спорт: тенис.

Занимания: модел, познат под името Валнтино Маца.

Хоби: фотография.

Идеалът му за жена... чувствителна и интелигентна.

Първоначално, той учи в специалност Информатика, но бързо забравя за кариерата си в тази област, когато открива, че неговата страст е музиката.

Баща му е счетоводител, а майка му е бизнес дама. Те се опитват да го включат в семейния бизнес, но той се дистанцира от тях, мечтаейки да се занимава с нещо, което харесва.

На 17 години той решава да живее сам и да прави това, което най-много обича, да бъде на сцената.

Първите си крачки на сцената прави като модел с псевдоним Валентино Маца, а в свободното си време работи като аниматор в една дискотека. В този период живее с актрисата Маки.

В това време, продуцентът Андре Барен (Andre Barren) подготвя неговия дебют като певец, но проектът се проваля. Тогава той отива на прослушване в CEA на Televisa в търсене на нещо ново. Там изкарва няколко месеца.

Обажда му продуцентката Карла Естрада (Carla Estrada), която го кани да участва в снимките на теленовелата „Maria Isabel“, заедно с Адела Нориега. Първоначално е трябвало да участва в 30 епизода, но всички са толкова възхитени от играта му, че той участва в цели 60.

Това негово участие в телевизията е своеобразен трамплин в кариерата му на актьор. Следват предложения и за други роли („Amor Gitano“ и „La Casa en la Playa“).

След успешното си представяне в тези проекти, той е поканен от Педро Дамян (Pedro Damian) да участва в неговия проект „Primer Amor... A 1000 x Hora“.

Неговата външност и обаятелност много бързо грабва зрителите и го превръщат в един от любимците, и заедно с Ана Лайевска образуват една от най-предпочитаните екранни двойки.

Има романтична връзка с актрисата Жаклин Бракамонтес.

Между ролите си в теленовелите, той намира време да запише музикален диск със своите вдъхновени теми.

Немного са запознати с алтруистичната дейност на този актьор, който в продължение на няколко години издържа деца със средства. Освен това се включва в акции на Greenpeace в защита на китовете и горите.

Източник: www.imdb.com , www.alma-latina.net , www.esmas.com