Татяна Капоте (Tatiana Capote)

Дата на раждане: 15 Август 1962 г.
Зодия: Лъв
Семейно положението: омъжена с два развода
Съпруг/а: първи съпруг, Педро Мойети (Pedro Mollet) от 1983 година до 1987 година; втори съпруг, Валдемаро Мартинес (Valdemaro Martínez) от 1990 година до 1994 година; трети (настоящ) съпруг: Мигел Муньос Делгадо (Miguel Muñoz Delgado) от декември 2002 година
Деца: една дъщеря Танюшка (Taniusha, 1985 г.), от първия й съпруг
Височина: 174 см

Рейтинг:  7.16  (37 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Популярната венецуелска актриса Татяна Капоте е родена в Куба и е дъщеря на известен кубано-венецуелски актьор Хулио Капоте. Тя е по-малка сестра на венецуелската актриса и певица Марита Капоте. На фона на това, не е изненадващо, че и тя се насочва към актьорството.

През 1969 година, когато Татяна е на 7 години, заедно със семейството си избягва от Куба и се установява в Каракас. Там работи заедно с баща си в теленовелата „Barbara“.

Докато расте, Татяна участва в не една теленовела. През 1979 година тя участва в конкурса „Мис Венецуела“ и става подгласничка на кралицата на красотата. Това й предоставя възможността да участва в Мис Свят, но е дисквалифицирана по време на прослушванията. Когато се завръща във Венецуела, Татяна отново се включва в телевизионни проекти и изиграва дъщерята на Марина Баура и Густаво Бермудес в теленовелата „Natalia de 8 de9“. Със своята красота и талант, Татяна става една от секс-символите на страната и особено през 1983 година, когато участва заедно с Франклин Виргес в теленовелата „Marisela“. Двамата са избрани като най-красивата екранна двойка на 80-те години във Венецуела.

През 90-те години артистичната кариера на Татяна Капоте е в застой поради проблеми в личния си живот. За онова време актрисата казва: „Никога не трябваше да превръщам личния си живот в безкрайно шоу. В много моменти не успявах да се въздържам, казах много неща, за които сега съжалявам и се надявам никога да не допусна същите грешки“. След този тежък за нея период, идва и надеждата, че тя отново ще постигне стабилност в професионалния и личния си живот. Както сама казва: „Знам, че нещо хубаво ще ми се случи“.

Източник: www.imdb.com