Тарсизио Мейра (Tarcísio Meira)

Пълно име: Тарсизио Магаляеш Собриньо (Tarcísio Magalhães Sobrinho)
Дата на раждане: 5 Октомври 1935 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Родители: Раул Магаляеш и Мария до Розарио Мейра
Близки: сестра, Мириам, и трима брят – Раул-син, Жозе Нето и Карлос
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Глория Менезез (Glória Menezes) от 1962 година
Деца: син – Тарсизио-син, две доведени деца – Мария Амелия и Жоао Пауло.
Височина: 185 см

Рейтинг:  5.95  (19 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Тарсизио Мейра отговаря на въпроси за участието си в „Страници от живота"

С повече от 40 теленовели в своя актив и различни роли, Тарсизио Мейра е познат и обичан бразилски актьор. Галантен мъж, той се завръща чрез „Страници от живота", за която се говори, че е с най-добрия актьорски състав в историята на националните теленовели.

Тарсизио Мейра се гордее, че участва в новела на Маноел Карлош (за първи път) и възприема своя герой като наполовина главен герой. „Чакането си заслужаваше и оценявам високо своето участие в тази новела".

В последните си работи, игра малки роли, например Жозе Карлос в „Господарка на съдбата". Какво те мотивира да приемеш ролята в „Страници от живота"?

Факт е, че за първи път работих с Маноел Карлош, с когото винаги съм искал да работя. За разлика от другите автори, неговият „свят" е много близък до реалния, в който лесно завладяват зрителите. Те са същите хора, които срещаме в ежедневието. Интересното е, че създават усещането, че са едни от нас и наистина съществуват. В случая с Тиди, например, той е отдаден на семейството и е изцяло погълнат от съпругата си.

Какво е да играеш със съпругата си, с която сте заедно повече от 40 години?

Прекрасно е, въпреки че Глория участва само в началото на новелата. Независимо, че е моя съпруга, тя е невероятна актриса, която много добре допълва всеки актьор с играта си. Просто е невероятно да играя с нея, неповторими са моментите на подготовка на образите. Имаме много такива моменти, например в новелата „Torre de Babel".

След толкова новели в кариерата ти, можеш да избираш каква роля да играеш?

Нямам предпочитания към определени персонажи. Някой обичам повече, други - по-малко, но няма да конкретизирам. Всяка роля е предизвикателство за мен, винаги има какво да покажа от себе си, да се представя още по-добре. Винаги се надявам следващата роля да е най-добрата.

Какво те мотивира да участваш в новели?

Участието в новели не е еднотипно. Напротив, всеки ден има нещо ново. Марчело Мастрояни беше казал, че сме имали и имаме привилегията да покажем майсторството си, където персонажите могат да преживеят всичко, в киното и театъра е различно. И ние преживяваме, малко или много, съдбите на героите си. Аз съм съгласен с това. Винаги ще си остане момента на изненада, докато има новели, които се излъчват по телевизията и за нас, актьорите, винаги е привилегия да сме част от това.

Източник: exclusivo.terra.com.br , www.imdb.com