Таня Калил (Tânia Khallil)

Пълно име: Таня Калил Падис Кампош (Tânia Calil Padis Campos)
Дата на раждане: 8 Юли 1977 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Родители: Емилиано Кампош (Emiliano Campos) и Терезиня Калил Кампо (Terezinha Calil Campo) – психоложка
Близки: две сестри – Мариана и Беатриз
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Жаир Оливейра (Jair Oliveira) – певец, от 10 декември 2005 година
Деца: Изабела (10 юли 2007 г.)
Височина: 167 см

Рейтинг:  9.00  (6 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Таня Калил е бразилска актриса. Тя е потомка на испанци и сирийци. Играла е балет в продължение на 16 години – от 6- до 22-годишна възраст, като професионално е танцувала пет години в Companhia Paulista de Dança. Учила е класически балет при Паула Кастро (Paula Castro) и пет месеца е живяла в Куба, където е учила в Националното училище по балет – едно от най-уважаваното в света. Участвала е в няколко рекламни кампании и въпреки че е била в агенцията за модели Елит, никога не е участвала в ревюта.

Интерпретацията е като продължение на работата ѝ като танцьорка. За да се усъвършенства като балерина, тя търси вдъхновение в театъра и открива новото си призвание – тя все повече се увлича по драматичното изкуство, изоставяйки танца. Първите си стъпки прави на седемгодишна възраст, когато в училищна пиеса играе ролята на Жулиета. Шест години учи театър в Cármina Escola de Atores и посещава курсове при Бето Силвейра (Beto Silveira) в Teatro-Escola Macunaíma. Освен това посещава курсове по интерпретация в телевизията и театъра за професионалисти в студиото на Волф Мая (Wolf Maya) и Oficina de Interpretação в театъра на Освалдо Боарето (Oswaldo Boaretto) за пет години. Специализира кино при Магно Азеведо (Magno Azevedo) и Марсио Меиел (Márcio Mehiel). Учи произношение и представяне в телевизията в Сенак (Senac).

През 2002 година дебютира в телевизията с роля в теленовелата „Sabor da Paixão“. Първата ѝ голяма роля е на Налва в теленвоелата „Господарка на съдбата“. През 2006 година се превъплъщава в Ники Ортега в теленовелата „Студена кръв“. Снима се и в сериалите „Casos e Acasos“ и „Guerra & Paz“. През 2009 година се връща в теленовелите с ролята на Дуда в „Индия – любовна история“.

В театъра дебютира през 1995 година.

Била е на кориците на списанията Boa Forma, Claudia, Manequim, Corpo a Corpo и др. Реализира чувствена сесия за списание VIP, което през 2004 година я определя като най-секси жени в света, а през 2004 и 2009 година е включена в списъка с 25-те най-секси жени на списание Isto É Gente. Таня е отказала покана от мъжкото списание Playboy да позира гола.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Tânia_Khallil