Сузана Виейра (Suzana Vieira)

Пълно име: Соня Мария Виейра Гонсалвеш (Sônia Maria Vieira Gonçalves)
Дата на раждане: 23 Август 1942 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Семейно положението: женена с два развода
Съпруг/а: първи съпруг - Режис Кардозо (Régis Cardoso) от 1961 година до 1972 година; втори съпруг: Карсон Жардеазабал (Carson Gardeazabal) от 1986 година до 2003 година; настоящ съпруг: Марсело Силва (Marcelo Silva) от 30 септември 2006 година.
Деца: един син, Родриго (от Режис Кардозо), роден през 1965 година

Рейтинг:  7.00  (35 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Първото й участие в телевизията е през 1963 година, малко след като завършва курс по класически балет към Teatro Municipal в Сао Пауло – програма насочена към танците към TV Tupi, в която се представят певци. Тогава я забелязва режисьора Касиано Габуш Мендеш (Cassiano Gabus Mendes), който я кани да участва в телевизионни постановки и теленовели. След като се омъжва за Режид Кардозо, артистичната й кариера е прекъсната и тя се отдава на дома и семейството си.

Актрисата се завръща към работата си в телевизията след раждането на сина й. Тя участва в проекти на различни телевизии като TV Tupi, TV Record и TV Excelsior. Globo сключва договор с нея през 1970 година с участието й в Pigmaleão 70.

По-голяма роля получава в теленовелата „Anjo Mau“ (1976), написана от Касиано Габуш Мендеш и интерпретацията на Нисе е първата й по-голяма роля за Rede Globo. По време на излъчването на новелата, не веднъж са спирали Сузана на улицата, за да я критикуват за поведението на персонажа й в историята. Стига се до там, че пренаписват ролята и героинята й умира по някое време преди края.

През 1981 година, Сузана Виейра позира за фото-сесия за списанието „Status Plus“.

През 1983 година актрисата приема поканата да участва в мексикански проект: „Profesión: Señora“. Предложението идва след успеха в Латинска Америка на „A Sucessora“.

В две последователни години – 1974 и 1975 година, на APCA Trophy за участията й в „O Espigão“. А през 2004 година получава наградата на Domingão do Faustão и на Prêmio Extra de Televisão за ролята си в „Господарка на съдбата“.

На 62 годишна възраст, през 2004 година, Сузана става най-възрастната „Madrinha da Bateria“ на школата по самба Рио Гранде. Обичайно това място се заема от млади модели.

На 30 септември 2006 година Сузана Виейра се омъжва за трети път, този път за Марсело Силва, полицай по професия и 28 години по-млад от нея. Двамата участват заедно в карнавала през същата година.

Източник: www.wikipedia.org