Серхио Басаняс (Sergio Basañez)

Пълно име: Серхио Мануел Басаняс Родригес (Sergio Manuel Basáñez Rodríguez )
Дата на раждане: 4 Май 1970 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Поса Рика, Веракрус, Мексико
Близки: брат – Карлос и сестра, Мария
Семейно положението: неженен

Рейтинг:  7.21  (71 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Завършил е Право и е работил известно време като адвокат. Но разбира, че призванието му е актьорството.

В свободното си време обича да ходи на ресторант или кино, да чете.

В едно интервю признава, че една учителка е отнела девствеността му. Имал е връзка със Силвия Наваро, но след това, в същото списание признава, че това е било само рекламен трик.

Много привлекателен мъж, той живее сам, но признава, че иска да се ожени и да има деца. Имал е малко връзки, или поне за малко се говори.

Мъж, който привлича вниманието на всякъде, където се появи. Умее да вижда във всяко нещо в живота нещо специално и това го превръща в неотразим.

Започва актьорската си кариера много рано. Преди да започне да играе главни роли, той участва в различни теленовели, като срещу името му се изписва „със специалното участие..."

На 22 годишна възраст, той изиграва първата си главна роля в теленовелата „Sueño de Amor" (1992-1993). през 1994 година отива в Маями, за да участва в снимките на теленовелата „Morelia", а следващата година се завръща в Мексико, за да вземе участие в проекта на Televisa „Марисол".

След няколко успешни теленовели за Televisa, Серхио подписва договор с TV Azteca.

Освен в телевизията, Серхио Басаняс се изявява и на театралната сцена. Участвал е в няколко мюзикъла, както и в две детски пиеси.

Източник: www.imdb.com, www.grandesestrellas.com/ , en.wikipedia.org/wiki/Sergio_Basañez