Салвадор дел Солар (Salvador del Solar)

Пълно име: Салвадор Алехандро дел Солар Лабарте (Salvador Alejandro Del Solar Labarthe)
Дата на раждане: 1 Май 1970 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Лима, Перу
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Ксимена Белидо Денегри (Ximena Bellido Denegri) от 1998 година
Деца: едно
Височина: 175 см

Рейтинг:  7.14  (35 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Салвадор дел Солар учи Право, защото много е искал да стане адвокат. След години на упорито учене, той се дипломира като адвокат в католическия университет на Перу. Започва работа по специалността си в една адвокатска кантора. Един ден, докато работел, той се замислил за бъдещето. Тогава осъзнал, че иска да прави друго, че друго го влече повече. Това е актьорството. Така решава да изостави професията си, за да се отдаде на страстта си.

Посещава класове по актьорско майсторство при Алберто Исола (Alberto Isola), който по това време търси нови лица, но поставил като условие да напусне работата си като адвокат и да се отдаде изцяло на играта, за да изгради успешна кариера като актьор.

Салвадор е много подреден. Сред нещата, които харесва, са музиката, спорта, поезията, киното, театъра, а също така се интересува от журналистика.

Въпреки че изглежда много сериозен на външен вид, той обича много да говори и да се забавлява. Близките му приятели казват за него, че той е любезен и много забавен човек.

За ролята си във филма „Pantaleón", той е удостоен с няколко награди, сред които са голямата награда за най-добър актьор във фестивала Gramado 2000, на фестивала в Картахена и на фестивала Troia.

Салвадор дел Солар споделя за героя си в теленовелата „Предателство", където играе Артуро де Линарес - един от основните отрицателни герои в историята, че много му е харесал персонажа. Признава, че по принцип не търси специално някакъв тип роли - не се интересува дали персонажът е положителен или отрицателен. За него по-важното е този персонаж да му дава нещо ново и различно.

След снимките на теленовелата, Салвадор дел Солер се отдава на собствения си проект - „La ley", който режисира сам и за който казва, че разчупва всички установени норми в жанра. Самият той изпълнява една от главните роли в историята. За проекта, Салвадор споделя, че са събрали много информация по темата, за да могат да създадат един привлекателен за международния пазар продукт.

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com , www.delsolarsalvador.com , www.imdb.com