Саби Камалич (Saby Kamalich)

Дата на раждане: 13 Май 1939 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Лима, Перу

Рейтинг:  6.31  (48 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Саби Камалич е родена в Перу, но става световно известна. Баща й, Антони, е италианец, а майка й е хърватка.

Саби се заинтригува от актьорската професия, когато Браулио Кастийо (Braulio Castillo), пурторикански актьор, започва работа в Перу. От тогава датира и нейната платонична любов към Кастийо. По-късно, между тях се заражда искрено приятелство.

В търсене на по-добри възможности, през 1970 година Камалич се премества в Мексико, където участва в няколко успешни телевизионни продукции. Истинска слава й носи участието във варианта на Пан-Америка на теленовелата „Simplemente Maria“. Преди това историята е постигнала огромен успех в Аржентина, Бразилия и Венецуела.

„Simplemente Maria“ носи известност на Камалич в Латинска Америка. При заснемането на едноименния филм, Саби се запознава с идола от детските си години, Браулио Кастийо, който по онова време вече е семеен с пет деца.

След това Камалич участва в редица теленовели, играейки предимно доброжелателни персонажи. Изключение от нейното обичайно амплоа е ролята й в теленовелата „Огнена кръв“, в която пресъздава отрицателен персонаж. Следва още една отрицателна роля – в теленовелата „Разбито сърце“. Така тя показва, че еднакво добре се справя както с положителни, така и с отрицателни роли. Доказателство за това е и ролята й в теленовелата „Зрънце любов“, където отново играе отрицателна роля.

Саби Камалич приема мексиканско поданство, но продължава да нарича Перу своя родина. Не веднъж признава, че роднините й липсват – има пет деца, които живеят в Перу.

Източник: www.wikipedia.org , www.imdb.com