Рози Кампош (Rosi Campos)

Пълно име: Розанжела Мартинш Кампош (Rosângela Martins Campos)
Дата на раждане: 30 Март 1954 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Браганса Паулиста, Сао Пауло, Бразилия

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Рози Кампош е бразилска актриса. И журналистка, завършила Escola de Comunicações e Artes към университета на Сао Пауло (ECA). След като служи пет години в пресслужбата на Som Livre, тя се отказва от писаното, за да се отдаде изцяло на творческата си кариера.

В ECA е имало една група – „Geteca“, в която се включва и с която е участвала в няколко пиеси. След това влиза в Mambembe, където остава пет години. През 1985 година се включва в групата Teatro do Ornitorrinco, където също остава в продължение на пет години. Винаги се е занимавала с комедии и мюзикъли, а през 1989 година създава Circo Grafitti. Групата се занимава основно с мюзикъли и получава 17 награди. След това следват групата „Almanaque Brasil“, с които участва в радиото и телевизията. Успоредно с това се изявява в кабарета.

Филмовата ѝ кариера също е богата. Снимала се в няколко филма. В телевизията се снима за първи път през 1990 година в новелата „Brasileiros e Brasileiras“.

През своята повече от 35-годишна кариера, Рози Кампош работи не само като актриса, но също така като продъцентка, сценаристика, режисьорка и администраторка.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Rosi_Campos