Росарио Прието (Rosario Prieto)

Пълно име: Росарио де лос Милагрос Прието Перес (Rosario de los Milagros Prieto Pérez)
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Чучо Саноха (Chucho Sanoja)
Деца: две дъщери – Мария Еухения Саноха Прието и Каролина Прието де Фернандес

Рейтинг:  9.00  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 13 април.

Зодия: Овен.

Росарио Прието е венецуелска актриса, балерина и певица. Когато е на година и половина, родителите й търсят политическо убежище във Венецуела и го получават. За това, въпреки че Росарио е родена в Доминиканската република, тя се чувства венецуелка.

На четиригодишна възраст, Росарио Прието започва своята артистична кариера, влизайки в света на класическия балет. На 17-годишна възраст влиза в телевизията като танцьорка в „El Show de Renny“. Именно там я открива диригента на оркестъра на RCTV и се влюбва в нея, а по-късно й предлага брак и двамата се женят. Под ръководството на съпруга си, Росарио навлиза в света на музиката и започва да се занимава с пеене.

Две години след сватбата, Росарио Прието ражда първата си дъщеря, а по-късно ражда три момчета, които за нещастие умират. Това безспорно е един от най-тежките удари, които Росарио е поела от съдбата, но въпреки това, след това тя се отдава с все сърце на живота – семейството и работата си.

Заедно с оркестъра на RCTV, Росарио има възможността да пътува до различни страни. В някои от тях, като Мексико, САЩ и Испания, тя посещава курсове по сценични изкуства. Именно тогава в нея се надига желанието да опознае един по-различен свят: този на актьорството. След завръщането си във Венецуела, тя продължава да учи и посещава различни курсове.

Росарио Прието дебютира като актриса в RCTV в средата на 60-те години. След това пътува до САЩ, където учи хореография. След завръщането си, от 1979 година, Росарио работи не само в драматични продукции, но и в други жанрове като хумористични предавания, конкурси, вариетета и др.

Източник: www.rctv.net