Росалинда Серфати (Rosalinda Serfaty)

Пълно име: Росалинда Ракел Серфати Росенсток (Rosalinda Raquel Serfaty Rosenstock)
Дата на раждане: 24 Април 1969 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина
Семейно положението: разведена
Деца: две дъщери – Корина и Ариана

Рейтинг:  7.06  (47 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Началото: на 17 годишна възраст. По това време учи в училище последна година и нейна приятелка й предлага да се включат в курс по съвременни танци в „Parque Central" към „Escuela de Danza Contemporánea" на Каракас. Един ден, докато вървяла из коридорите на школата, я спира една госпожа от театъра, която й предлага да участва в прослушване за ролята на Спящата Красавица - с тази бяла кожа и тези зелени очи е много подходяща за ролята в детския театър. Росалинда обещава да опита. Отива на прослушването, на което се явяват още 200 девойки, но са избрали точно нея за ролята на Спящата Красавица.

От този момент, тя попада в театъра на Лили Алварес, с режисьор Сесар Сиера, и се включва в многобройни представления за деца като „Питър Пан", „Съботни разкази" и др. Повече от десет години тя се изявява в този театър. Както самата Росалинда признава, именно там в нея се е родила актрисата.

След успеха на постановката Спящата Красавица, Росалинда е поканена да участва в телевизионна реклама на сапун. От този момент, предложенията идват едно след друго. Успоредно с това, тя учи в университета Комуникации - приема предложения като модел основно от икономически подбуди.

По същото време, тя участва и в рекламните кампании на фабриката на баща си. Въпреки че не са имали голяма вяра, продажбите на дамски чанти скачат из цял Каракас.

През последната година на следването си, тя работи като водеща за новините, но усеща, че я влече друго - актьорството. Участва в няколко прослушвания за теленовели - желала е да бъде пред камерите. Накрая получава роля в теленовела. И тогава пред нея се изправя трудна дилема - теленовелата и новините, които води, са в един и същи канал. Накрая решава да говори с шефа си и намира решение - той й предлага сутрин да работи като водеща, а следобед - като актриса.

В един прекрасен момент получава предложение да подпише договор като актриса. Тогава тя се отказва от новинарските емисии и се посвещава изцяло на играта. Успеха на теленовелите, в които участва, я прави известна извън пределите на Венецуела. Тя участва в снимките на перуанската теленовела „Лус Мария". Но предпочита да работи във Венецуела и за това след завръщането си, тя участва в още успешни проекти.

Признания...

Какви роли предпочита да играе - положителни или отрицателни? - И двата типа роли й харесват. Предпочита персонажи с подчертано психологическо присъствие.

С кой актьор й е харесало най-много да работи и с този, с който е искала, но не е играла? - Очарована е от Жан Карло Симанкас, а би искала да бъде екранна двойка с Карлос Крус. Също така е очарована от идеята да работи някой ден и с Мариано Алварес.

Актьори и актриси, на които се възхищава и които са й помогнали в кариерата? - Флавио Кабайеро, Даниел Алварадо, Мими Ласо, Лилибет Морийо.

Какво харесва в това да бъде актриса? - Забавлението да се превъплъщава в различни персонажи, да учи постоянно и да споделя успеха си с приятелите.

Проекти, цели? - Да работи в киното. Също така мечта е да играе в бразилска теленовела.

Росалинда от близо...

Тя е голяма домошарка.

Обича да чете, очарована е от поезията и е много романтична.

Любим автор - Хорхе Луис Борхес (Jorge Luis Borges).

Обожава да ходи на кино.

Посещава спортната зала, но не защото й харесва, а защото трябва да поддържа фигурата си.

Най-големите й качества! - Солидарност, много хуманен човек е.

Най-големия й недостатък! - Инат и импулсивност.

Разведена, тя е готова да даде нов шанс на любовта.

Какво търси в един мъж? - Нежност, разбиране и да обича да разговаря с нея. Не иска баща, а мъж, приятел...

Източник: www.imdb.com , z6.invisionfree.com/TVVI