Робинсон Диас (Robinson Díaz)

Дата на раждане: 1 Май 1966 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Енвигадо, Антокия, Колумбия
Деца: син - Хуан Хосе

Рейтинг:  6.42  (12 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Робинсон Диас е колумбийски актьор, преподавател по драматични изкуства в Националната школа по драматични изкуства и е завършил в университета на Антокия. Преди повече от 20 години напуска дома си с Ана Мария Санчес, тогава негова годеница, в търсене на нови възможности и накрая се захваща с актьорството, което се превръща в негова професия.

Започва в групата „Matacandelas" в Меделин. Работи там три години, след което заминава за Богота през 1988 година с малко пари в джоба, за да учи театър в Националната школа по драматични изкуства.

В началото работи като карикатурист в „El Espectador", докато учи изящни изкуства в Университета на Антокия. Той подписва своите работи като Picho y Pucho. Кариерата на Робсинсон Диас в телевизията започва през 1990 година с участие в няколко епизода на сериала „Garzas al amanecer". През своята кариера, актьорът е изиграл много роли в театъра, но една от най-запомнящите е ролята му в „Хамлет" по Уилям Шекспир, за която получава признанието на критиците и зрителите.

Робинсон Диас споделя, че професията му носи удовлетворение и я върши с желание. Опитва се да бъде по-добър с всеки изминал ден. Специализирал се е в комедийни роли, но не отказва и различни роли, защото това само обогатява опита му.

Източник: www.colarte.com