Роберто Манрике (Roberto Manrique)

Рейтинг:  7.74  (19 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Роден в Еквадор през 1979 година.

Роберто Манркие и ролята му в теленовелата „Виктория"

Роберто Манркие емигрира в Колумбия на 28 декември 2005 година, преследвайки мечтата си да се реализира като актьор. В Колумбия той успява да изгради успешна кариера, сключвайки договор с Telemundo-RTI. Предприемчив, винаги усмихнат, искрен, умен, той превъплъщава своя ум и свободен дух в работата си като актьор.

В теленовелата „Виктория", Роберто Манрике пресъздава образа на Себастиан Виянуева, годеник на Паула, студент по Право, също като нея; той е безумно влюбен в Паула и във връзката й с нея, тя изпълнява мъжката роля. Себастиан послушно изпълнява решенията й, но се променя в деня, в който Паула разбира, че е бременна. Той не приема решението й да абортира, тъй като тя смята, че това дете ще й попречи за бъдещата реализация като адвокат. Себастиан се противопоставя на Паула и настоява да се оженят, изправяйки се заедно с нея пред семейството й. Това променя напълно отношенията между двамата. Заедно със Себастиан, Паула научава, че да бъде жена не означава да е слаба и че чувствителността и сълзите не пречат на целите, които преследва.

Ти си завършил връзки с обществеността, работил си в областта на рекламата. Как реши да станеш актьор?

Когато завърших образованието, започнах работа в една рекламна агенция и въпреки че не ми липсваха клиенти и имах успех, имаше моменти, в които усещах, че това не ме прави доволен и ми липсва импулс, който да ме ръководи през целия ден. Тогава, независимо че в очите на мнозина това се оказа абсурдно решение, аз напуснах агенцията и реших да замина. Исках да отида в Перу. Целта ми беше да се чувствам свободен, с малко отговорности, да уча, да открива. И съвсем случайно, както много често се случва в живота, се свързах с хора от Iguana Prducciones. Те ми предложиха да се пробвам в курсовете по актьорско майсторство и там се влюбих в тази професия. Така реших да стана актьор. Върнах се в родината си, тъй като баща ми, който страдаше от рак на белите дробове, се влоши. Тогава реших да се отдам изцяло на актьорството.

Трудно ли беше да влезеш в телевизията?

Оказал се в Еквадор, настроен да уча и да работя като актьор, нещата не се оказаха много сложни. Светът ми поднесе не един подарък. След няколко години усилена работа в дома, реших да опитам късмета си в Колумбия. Но в Колумбия нещата не бяха толкова лесни. Сблъсках се с много трудности, придобих опит, които ме направиха много по-силен. Всеки път, когато се изправя пред поредната буря и изпитам страх, моята увереност нараства и се противопоставям с всички сили. Първият му проект в Колумбия беше театралната постановка „A la sombra del Volcán" и имах възможността да се уча от големи актьори като Густаво Ангарита, Виктория Ернандес, Диана Анхел, Лус Естела Луенгас, Алберто Валдири и Алехандра Бореро. Алехандра се оказа много важна за моята кариера и развитието ми като човек. Сега тя е мой мениджър, моя учителка и моето семейство в Колумбия. След този етап, не ми липсваше работа и пари. И един ден получих предложение да участвам в теленовелата „Виктория" - една чудесна история, в която участват много талантливи хора. Този проект се оказа много повече от очакванията ми. След него получих предложение да се снимам в новия проект на Telemundo-RTI „Doña Bárbara".

Какво означава театъра в твоята артистична кариера?

Театърът беше част от моето образование. Имах късмета благодарение на него да започна работа в телевизията. И именно там я почувствах, че моето призвание е да бъда актьор, именно там паднаха ограниченията ми и открих нови възможности. След това, в телевизията се възползвах от целия опит, който бях натрупал в театъра.

Какви инструменти използваш, за да изградиш персонажите си?

Процесът, който преживявам с всеки персонаж, винаги е различен. И той отговаря на нуждите на персонажа. Винаги търси нови методи. Харесва ми да измислям подробности от миналото и различни истории за персонажите.

Относно интерпретацията, как определяш своя стил на игра?

Аз съм актьор на търсенето. Моят процес е много млад, за да мога да определя какъв е моя стил. Чувствам, че имам път пред себе си и предпочитам да не се обвързвам с различни тенденции.

Какъв съвет би дал на онези, които искат да поемат по твоя път?

Да бъдеш актьор означава да посветиш на това цялото си време. Трябва да се използва всяка секунда, всеки опит, всяко чувство. Да се посветиш на тази професия означава да дадеш максималното от себе си.

Разкажи някоя пакост от детството...

Бях безкрайно непокорен, но все пак поносим. Веднъж пуснах една рибка от аквариума във ваната, за да бъде свободна.

Какво смяташ, че си наследил от родителите си?

Да се стремя към повече, да давам най-доброто от себе си, да ценя семейството, цената на усмивката и решимостта да постигам всичко, съобразявайки се преди всичко със себе си и с етичността.

Как се определяш в сантиментален план?

Спокоен и доволен.

Как получи ролята на Себастиан Виянуева в теленовелата „Виктория"?

От Telemundo-RTI искаха да се пробвам за ролята на Пачо. Това бяха невероятни проби и аз се наслаждавах много. Може би именно на тези проби, режисьорът ми предложи ролята на Себастиан.

За Себастиан, да бъде съпруг и бъдещ баща е по-скоро отговорност, отколкото удоволствие?

Смятам, че Себастиан има призвание за семейство. Това, което съм научил от своето семейство, че заедно с удоволствието, в едно семейство има големи отговорности.

В началото, Себастиан се кара с Паула по темата за аборта. Той не допуска това заради хуманност, възпитание или като цяло заради бащинско чувство?

Себастиан не приема аборта заради три основни причини: благородството на характера, възпитанието му във високи семейни ценности и огромната любов към детето и Паула.

И Роберто Манркие има ли нещо общо със Себастиан Виянуева?

Твърдо вярвам в уважението към живота и към всички същества, в това, че трябва да се живее с любов, а не със страх.

Какви са очакванията от новия проект, в който участваш - „Doña Bárbara"?

Надявам се да се развия като актьор с персонаж, който е много различен от Себастиан и се надявам да има същия успех като „Виктория".

Източник: www.gdp-coleccionistas.tk