Рикардо Чавес (Ricardo Chávez)

Месторождение: Мексико сити, Мексико
Семейно положението: разведен
Деца: две

Рейтинг:  7.26  (38 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Рикардо Чавес е роден през 1965 година.

Дисциплиниран, точен, страстен и професионалист... Тези думи много добре описват талантливия Рикардо Чавес.

Роден в Мексико сити, Рикардо произлиза от семейство на артисти. Започва да се снима в реклами, когато е на 7 години и вече иска да стане певец, но с времето разбира, че неговата страст е актьорството.

Рикардо прави първите си стъпки към успеха на 16 години, когато за първи път влиза в театър. По това време, той учи класически балет в най-престижното училище за балет в Мексико.

По-късно, докато се обучава и работи в театъра, той решава да опита късмета си като модел. Резултатът от този избор идва много бързо: той става много популярен и посещава няколко страни, за да представя известни марки като Уго Бос и Джорджо Армани.

При завръщането си в родината, той решава да се отдалечи за известно време от света на шоу бизнеса и да опита нещо различно - той се превръща в предприемач. С много труд и желание той открива италиански ресторант, който много скоро се превръща в ресторант, в който се предлага международни ястия. Въпреки успеха, страстта му към актьорството го подтиква да се запише в Центъра за обучение на актьори към Телевиса. След това той участва в няколко успешни теленовели.

В един прекрасен момент, Рикардо си дава сметка, че не може да се занимава с толкова много и различни ангажименти, за това решава да се откаже от ресторанта си и да се посвети изцяло на артистичната си кариера.

По-късно, той се включва в проекта на Rede Globo „Vale todo". От там заминава за Маями, за да се снима в теленовели, но отказва от проекта, за да се снима във филми на английски език „Pretty boy" и „Se Habla Español". За ролите си и в двата филма получава награди за актьорската си игра.

Рикардо Чавес демонстрира своя талант в 21 различни театрални пиеси.

След снимките на новелата „Сладка тайна", актьорът се отдава на театралната си кариера. През 2009 година планира да обиколи различни страни, където мисли да участва в различни постановки.

Рикардо Чавес вярва, че истинския успех може да се постигне само чрез дисциплина, постоянство и предпазливост. В личния си живот се придържа към три прости неща - страст, любов и морални ценности.

Рикардо Чавес: „Диосдадо беше истинска благословия за мен."

Неговата физика му спечелва името „Латино Тарзан" и не е чудно, че самото му присъствие се усеща на екрана. В личния си живот, Рикардо Чавес е очарователен и обикнове, който ревностно пази своето лично пространство. Въпреки това, в последно време е забелязван в компанията на бразилска красавица. На въпроси за своята връзка, той лаконично отговаря, че върви добре.

Кое най-много ти харесва в ролята ти в „Сладка тайна"?

Диосдадо е любимия ми персонаж, най-важният, който съм правил в теленовели. Беше благословия да го пресъздам. Той е момче, затворено в тялото на зрял мъж и притежава качества, които се очакват от всяко човешко същество. Той е краен мачист, което понятно за неговата култура, но е и много благороден.

Как премина физическата ти подготовка за персонажа?

Много тежко, защото трябваше в продължение на няколко седмици да оформя тялото, което изискваше персонажа. Имах лични треньори и по шест часа прекарвах в спортната зала, от понеделник до неделя, за да постигна съвършената физическа форма на тялото. Освен това, тази роля не беше никак лесна, не само физически.

Имаше ли нещо изкуствено във физическата подготовка?

Някой ми направи такива предложение, но не исках тялото ми да изглежда изкуствено. За това предпочетох да „се претрепя" в залата.

Как премина работата с колегите в новелата?

Много добре. Разбирах се с всички. Най-интересно ми беше с Мария Антониета де лас Ниевес, тъй като, както и останалите от екипа, съм израснал с нейния персонаж La Chilindrina от „El Chavo del Ocho". Да играя ролята на неин син беше много вълнуващо. Освен, че е институция, тя е нежна, красива и много забавна жена.

Как се определя Рикардо?

Аз съм луд. Той кой артист е нормален? Въпреки това, смятам, че съм достатъчно нормален, но с доза вътрешна лудост и нервност, които ме превръщат в актьора, който съм.

Самокритичен ли си в професионален аспект?

Да, въпреки че преди бях много повече. Сега се опитвам да бъда справедлив. Не съм като колегите си, които постоянно се упрекват, когато не излизат добре на екрана или сгрешат. Това, което най-много ме интересува, е играта ми да бъде правдива.

Трудно ли ти беше да изградиш кариерата си?

Да, защото това е сложна професия. Публиката е научена да вижда в нас само красивата обвивка, но забравят, че и ние сме нормални хора, че имаме домове, деца, които да водим на училище... Това са два свята, които трябва да се опитваме да бъдат в равновесие.

Какво най-много те притеснява от популярността?

Аз съм много срамежлив, въпреки че не си личи. Славата ме кара да се засрамвам, защото хората се държат с мен все едно съм много специален, независимо къде отивам. От друга страна, харесва ми да използвам славата, за да помагам на хората.

Като истински кавалер, смяташ ли, че външния вид е ключа към спечелването на една жена?

Ако става дума за леглото - да. Но ако искаш да спечелиш сърцето й, разбира се, че не. Харесва ми да виждат в мен това, което се крие в сърцето ми.

Кое качество най-много цениш в една личност?

Честността. Някой може да излъже всички, но никога и самия себе си.

Как намираш сантименталния си живот в момента?

Щастлив и много спокоен.

Ти си разведен. Мислиш ли отново да се ожениш?

Може би да.

Бъдещи планове?

Пиша история, която искам да предложа за реализиране в киното. Тя засяга от части личния ми живот и миналия жизнен опит.

Какво правиш, за да се отпуснеш?

Спортувам и чета много. Привърженик съм на книгите. Освен това, радвам се да бъда с децата си.

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com , www.ricardochavez.com