Рикардо Аламо (Ricardo Álamo)

Пълно име: Нелсон Рикардо Аламо Флорес (Nelson Ricardo Alamo Flores)
Дата на раждане: 10 Септември 1969 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: женен с два развода
Съпруг/а: Маржори де Соуса (Marjorie De Sousa) от май 2004 година
Деца: Лиса и Валерия от предишните му бракове
Височина: 185 см

Рейтинг:  7.24  (75 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Любими актьори: Даниел Алварадо (бащата на Даниела Алварадо), Томас Енрикес и Жан Карлос Симанкас.

Образование: получил е научна степен по електроника (момичета... красив мъж, който има нещо в главата си и разбора се, с талант). Когато го питат, докато се занимава с актьорската работа, за електрониката, той отговаря, че ще приложи знанията си някой ден в дома си.

Неговата мечта един ден да учи и да прави кино в Лос Анжелес и Испания.

Рикардо отрича да е станал “Дон Жуан” в Маями. Той обяснява, че той наистина е много любвеобилен човек, много приятелски настроен е, той има много приятели и се чувства много добре в Маями... но това не означава, че е “Дон Жуан”...

Той описва Маями като идеалния град за тренировки. Той е мъж, който наистина мисли, че здравето е най-важното нещо, да изгаря излишните калории е най-добрия начин за здравословен живот.

“Никога не планува сутрин. Моите планове включват опити да изживявам по най-добрия начин нещата, които могат да се случат, всяка секунда от съществуването ми. Сутринта не съществува, но най-много искам да се върна там, където принадлежа и приемам всякаква подкрепа.”

Неговата кариера започва, когато е включен в продукцията на Marte TV, теленовелата “La Loba Herida” (“Ранена вълчица”) като гостуващ артист. Той прави своя дебют в продукцията на RCTV, “Maria de los Angeles” в ролята на Рохелио Апоне. В теленовелите “Reina de corazones” и “Luisa Fernanda” той играе като гостуващ актьор. След като е участвал в подбор за участие в сериали като гост или като специален актьор и само в един главен кастинг (но не за главна роля), неговото име става известно с ролята си на Мигел Енрике в “Luisa Fernanda” (1998). Рикардо Аламо има шанса да докаже своите актьорски умения чрез избора му за главната роля в сериала “Mis tres hermanas” (“Моите три сестри”), заедно с “природно красивата” актриса Скарлет Ортис. След това отново е избран за главната роля в теленовелата “Juana la Virgen” (“Чудото на Хуана”), заедно със “сладката и привлекателната” Даниела Алварадо. Рикардо решава да разшири своята кариера, когато взема решението да подпише договор с Venevision и не подновява договора си с RCTV. Сега Рикардо играе в новата теленовела “Rebeca”, заедно с красивата актриса Мариана Сеоне. Тази теленовела е филмирана в Маями, САЩ.