Ранди Пинянго (Rhandy Piñango)

Пълно име: Ранди Хесус Пинянго Пинто (Rhandy Jesús Piñango Pinto)
Дата на раждане: 29 Ноември 1971 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Каракас, Венецуела
Родители: Мариела Пинто (Mariela Pinto) и Хесус Пинянго (Jesús Piñango)
Близки: три сестри

Рейтинг:  7.33  (15 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Ранди Пинянго е роден в скромно семейство. Той е най-голямото от четирите деца в дома.

Като малък, Ранди не е обичал да учи много и е създавал много проблеми на родителите си. Като юноша, веднъж посетил театър заедно с леля си и от първия миг се чувства привлечен от актьорите, техните костюми и грим. В училище има възможност да посещава театрален кръжок и по това време той установява, че това е сферата, в която иска да се развива. Но родителите му настояват той да завърши образование и след това да реши какво да специализира.

След като завършва специалност хуманитарни науки в Liceo Leopoldo Aguerrevere, Ранди се записва в „Escuela Luz Columba" на Нелсон Ортега, където прекарва 17 години. Той вярва, че актьорството е област, в която трябва постоянно да се учи и да се усъвършенства. Също така посещава курсове при популярната Елба Ескобар (Elba Escobar).

Когато започва да работи, той разбира, че освен факта, че се занимава с това, което най-много му харесва, той може да изкарва добри пари. Това за него е невероятно и той се отдава изцяло на кариерата си. Дебютира в драмата „La hija del Presidente" на Marte Television.

Успоредно с участията си в теленовели, Ранди участва и в театрални постановки в Мексико и Венецуела.

Ранди е домошар и семеен човек. Не харесва купоните, защото не обича да осъмва вън от дома. „Много ми харесва да съм в дома си, да гледам телевизия, да бъда със семейството и приятелите си". В същото време обича здравословната храна, да си почива пълноценно през свободното си време, като например да посещава плажа или да ходи на кино.

Описва се като честен, открит, наблюдателен човек, който обръща внимание и на най-дребните детайли, не само с приятелките си, но и като цяло; малко нетърпелив, импулсивен и особен характер.

Този мъж в момента е ерген, мечтае да бъде режисьор в киното, но признава, че има доста да учи в тази област. За него, да бъде актьор е голямо достойнство. Трябва да е сериозен и отговорен... „Актьорът трябва да се подготвя физически и умствено, да знае за всичко и постоянно да учи и да се развива!"

Източник: www.venevision.net