Режиналдо Фария (Reginaldo Faria)

Пълно име: Режиналдо Фигейра де Фария (Reginaldo Figueira de Faria)
Дата на раждане: 11 Юни 1937 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Нова Фрабуго, Рио де Жанейро, Бразилия
Близки: Рива, Рожерио и Роберто
Семейно положението: жене с два развода
Съпруг/а: Роза Вентура
Деца: три - Марсело, Карлош Андре и Режиз.

Рейтинг:  6.61  (28 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Режиналдо Фария се е родил на 11 юни 1937 година в многодетно семейство.

Братята му Рива, Рожерио и Роберто започват работа в телевизията и киното преди Режиналдо. Всички са били продуценти, а Роберто е бил още и достатъчно успешен режисьор. Желанието на Режиналдо да стане актьор е подкрепяно от братята му.

И през 1958 година Режиналдо се снима във филм на Роберто “No Mundo da Lua”. Съвместната им работа продължава повече от 10 години.

През 1969 година Режиналдо пише сценария за филма “Parqueras, Os”, изявявайки се в него като изиграва една от главните роли, а също така и като режисьор. Сред неговите кино проекти може да се открои филма “Lucio Flavio, o passageiro da agonia”, за който получава премията за най-добър актьор на Таоминския фестивал в Италия; филмът на Роберто Фария “Pra frente Brasil”, който е признат за най-добър филм през 1980 година; филмът “Barra pesada”, който получава три награди и на който режисьор е самия Режиналдо.

През 1987 година Режиналдо Фария е признат за най-добър актьор за филма “A menina do lado”, където изиграва главния герой Мауро.

До 1980 година Режиналдо се снима предимно в игрални филми, но има и няколко успешни сериала с негово участие.

От 1980 година той се снима без прекъсване 15 години в сериали.

През 1999 година Фария играе в теленовелата “Властта на желанията”, от работата в който той запазва много хубави спомени, но ролята на барон Енрике Собрала много го изтощава.

След това актьорът участва в няколко филма, сред които са последните му работи за “Глобо”: “Porto dos Milagres”, където изиграва ролята на полковник Журандир, а също така и теленовелата “Клонинг”.

В кариерата на Фариас има почти 60 теле- и кино роли, участия в театрални постановки, 8 режисьорски работи, а също така и 7 сценария за филми.

Днес актьорът е женен за Роза Вентура. Този брак продължава 14 години. От първия си брак има трима сина. Средният, Марсело Фария е известен актьор. По-големият, Режис Фария е театрален режисьор, а най-малкия мечтае да стане актьор.

В свободното време Режиналдо обича да свири на китара и да се събира с приятели.