Раул Рицо (Raúl Rizzo)

Дата на раждане: 18 Юни 1948 г.
Зодия: Близнаци
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: първа съпруга – Силвия Владимински (Silvia Vladiminsky), втора съпруга – Исабел Кинтерос (Isabel Quinteros)
Деца: две дъщери – Анаи и Камила от втората му съпруга

Рейтинг:  6.04  (28 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Месторождение: Аржентина

Раул Рицо: Дяволът в теленовела!

В „Падре Корахе", той е Мануел Коста, порочен мъж без никакви задръжки. Но извън снимачната площадка, той е чувствителен тип, който има обикновени хобита. Актьор от класа, който работи в телевизията от години. И е признат от критиката.

Докато пали цигара, няма никакъв знак за това какъв е, дори има нещо чувствено. Но това е жест, който често повтаря и това допълва образа му на Дявола в теленовелата „Падре Корахе". Много зрители са на мнение, че никой не би могъл да изиграе Дявола по-добре от него. Но Рицо признава, че той не притежава нищо от порочния си герой. Актьорът е на мнение, че този корумпиран политик, който накрая все пак получава заслуженото, не е много далеч от реалните политици в Аржентина.

„Това наистина е така. Реалността в Аржентина ни дава достатъчно примери. Има информация за няколко провинциални предводители, които проявяват характеристики, близки до моя герой. И не само политици, а също така бизнесмени и други лидери." Актьорът признава, че е използвал друго подобен образ от киното - играта на Лаутаро Муруа във филма „Quebracho", но е добавил свой отпечатък. Но е направил всичко възможно, за да не прилича на никой действащ политик.

Раул Рицо е непретенциозен в реалния живот. Обича да ходи с дънки и пуловер. Не се отличава от хората по улиците. От съвсем малък, той е почитател на футбола - друга негова страст в живота. На 8 години играе футбол и по собствените му думи, е бил доста добър. След като започва да се изявява като актьор, Раул изоставя маратонките и се отдава на страстта си да играе, но този път на сцената и пред камерите. В семейство Рицо има музикант, чичото, и деятел в киното, братовчед.

Раул дебютира в дома си, където забавлява чичовци и лели, баби и дядовци, както родителите му и братята му. Записва се в кварталния театрален кръжок, където му подхвърлят идеята да учи при Алехандра Боеро. И той опитва. Окончателно се насочва към актьорството около 14-15 годишна възраст, когато вижда Алфредо Алкон в театъра. Тогава у него няма никакви съмнения. Актьорът признава, че единственият път, когато е поискал автограф от някого, е било от Алфредо Алкон. Но също така признава, че не знае дали все още пази този автограф, защото във вещите му цари безпорядък.

През 1971 година, Раул Рицо дебютира в театъра с постановката „Madre Coraje". След това се включва в кампанията на марка цигари и това му дава нови възможности - той получава предложения за малки роли. Участва в няколко филма преди да получи по-голяма роля. В личен план, по това време се жени за хореографката Силвия Владимински, с която основава Teatro Fantástico в началото на 80-те години.

Успоредно с това се развива и кариерата му в телевизията. Той негодува срещу необходимото зло, наречено реалити-шоу. Но не отказва покани за участия, защото не забравя, че основно той е актьор и явно добре познава правилата на играта.

Извън сцената, Рицо е известен с активното си участие в политиката. Той е начело на синдиката на актьорите и името му често се появява в съдебните дела за правата на човека. Неговите политически икони са Че Гевара и Фидел Кастро. Той настоява, че Мануел Коста няма нищо общо с Раул Рицо, това е само една от ролите в кариерата му.

Източник: www.clarin.com