Раул Амундарай (Raúl Amundaray)

Пълно име: Раул Хосе Амундарай Кастро (Raúl José Amundaray Castro)
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  7.21  (14 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 18 май.

Раул Амундарай е актьор с богата художествена кариера на национално и международно ниво.

Актьор, диктор, водещ и преподавател по актьорско майсторство на професионално ниво, той е необикновен човек, който е посветил живота си на медиите. Притежава академия „Arte Amundaray", където води часове по дикция, глас и помага на млади таланти да усъвършенстват своята игра.

За 45 години, той натрупва опит в различни области - телевизия, кино, театър и радио.

Приема се за голям учител по сценични изкуства, Амундарай е член-учредител на Teatro de Cámara в Каракас.

В киното, той се реализира в Мексико в Estudios Churubuscos и се снима с големи имена в мексиканското кино. В Холивуд, той се снима в телевизионния документален филм „La Vida de Rodolfo Valentino".

През своята дълга артистична кариера, Амундарай печели много награди за най-добър актьор в телевизията и радиото и за актьор на годината през различни години.

Доволен от всички роли, които е изиграл през кариерата си, но признава, че сред най-любимите му са ролите в теленовелите „El Retrato de Dorian Grake" и „Derecho de Nacer". Споделя, че много би искал да изиграе ролята на Граф Монтекристо.

Амундарай се определя като човек с добър характер, постоянен и любящ. Казва, че е „последния романтик". За бъдещите си планове споделя, че смята да развива своята академия, да продължи с актьорската игра и да бъде верен на канал Venevision. „Очарован съм от играта, отдавам й се с любов и получавам признание за това", коментира с голямо удовлетворение.

Източник: www.venevision.net