Ракел Ерколе (Raquel Ércole)

Дата на раждане: 20 Февруари 1941 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Нейва, Колумбия
Родители: Гидо Ерколе и Теофилия
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Лисардо Диас (Lizardo Díaz)
Деца: три – Гидо, Патрисия и Сесар Аугусто

Рейтинг:  9.29  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Ракел Ерколе е колумбийска актриса. Тя е една от първите актриси в колумбийската телевизия заедно с Ребека Лопес (Rebeca López) и Джуди Енрикес (Judy Henríquez), които участват в първата теленовела, произведена в страната, която се казва „El 0597 está ocupado“. Освен това, тя е приемана за една от най-красивите актриси на своето време и за това е наричана „Колумбийската София Лорен“.

Ракел Ерколе е дъщеря на италиански минен инженер, който е пристигнал по работа в Колумбия, влюбил се в майка ѝ и двамата са се оженили, въпреки че той е знаел едва няколко думи на испански език, а тя не е знаела италиански. Като единствена дъщеря, родителите ѝ са я обграждали с много любов и грижи по един много специален начин.

На 14-годишна възраст, тя започва да изучава танци и по-специално фламенко, тъй като е мечтала да танцува и да използва кастанети също като Лола Флорес (Lola Flores). По-късно, тя се записва да учи класически балет, а след това влиза и театралната група на Фаусто Кабрера (Fausto Cabrera). Тогава тя е едва 15-годишна, но привлича вниманието на всички мъже, въпреки че тя не е обръщала внимание на никого, тъй като е била погълната от учението. Майка ѝ винаги е била до нея и я е подкрепяла във всичките ѝ рещения.

На 16-годишна възраст се омъжва за Лисардо Диас (Lizardo Díaz), който в продължение на една година съвсем търпеливо я е ухажвал, докато тя не се съгласила да свържи живота си с неговия.

Първата поява на Ракел Ерколе в телевизията е като танцьорка от балета на Кирил Пикиерис (Kiril Pikieris). Освен това се изявява и като модел.

Източник: www.colarte.com