Педро Дуран (Pedro Durán)

Пълно име: Педро Себастиан Дуран (Pedro Sebastián Durán)
Дата на раждане: 9 Септември 1947 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Сан Хосе де Гуанипа, Венецуела
Семейно положението: женен
Деца: пет

Рейтинг:  8.75  (8 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Педро Дуран е венецуелски актьор.

Израснал в едно село, където реките, животните и връзката с природата са били част от ежедневието му като дете. Това се е случило през 50-те години, когато телевизията, телефона и интернета все още не са съществували. Принадлежи на семейство, в което родителите му са имали 17 деца, но само Педро проявява интерес към актьорството и за това, когато навършил 18 години, заминал за столицата, за да опита късмета си като актьор.

Учи в театралната школа TEA, ръководена от Енрике Беншимол (Enrique Benshimol). В онзи момент той започва подготовката си за една дълга кариера, в която се снима в киното и телевизията и играе в театъра.

Първата му работа е в драматичния проект „Boves es Urugallo“ на Густаво Родригес (Gustavo Rodríguez) за RCTV. За същия канал участва и в други новели като „La Fiera“, „Estefanía“ и др. През 80-те години дебютира във Venevisión и се снима в теленовели като „Querida Alicia“, „El País de las Mujeres“, „Ciudad Bendita“ и др.

Снимал се е в повече от 32 филма и е играл в 17 театрални пиеси. Освен това, води часове в Teatro Itinerante, помагайки на бъдещи таланти в области като изграждане на персонаж, интерпретация, дикция и риторика. В свободното време обича да чете, да гледа телевизия и да се събира със семейството си.

Източник: www.venevision.net