Паола Турбай (Paola Turbay)

Пълно име: Паола Турбай Гомес (Paola Turbay Gómez)
Дата на раждане: 29 Ноември 1970 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Хюстън, Тексас, САЩ
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Алехандро Естрада (Alejandro Estrada)
Деца: дъщеря София (1996 г.) и син Емилио (2000 г.)

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Паола Турбай е колумбийска модел, водеща и актриса, бивша кралица на красотата. Родителите ѝ са с ливански произход и са защитавали магистратура в САЩ, когато се е родила.

Паола е израснала в Колумбия и е започнала своята кариера на малкия екран много млада. Първата си реклама е направила на 13-годишна възраст.

Участвала е в Националния конкурс за красота в Богота и е била избрана за „Мис Колумбия“ през 1991 година. На следващата година заема второ място на конкурса „Мис Вселена“, като е спечелила симпатии и популярност за страната си.

Завършила е специалност Психология в Universidad de Los Andes, след което се е посветила на професията „модел“ и водеща на различни събития, както и на новинарски емисии и различни програми. Четири пъти е водила Националния конкурс за красота: през 1998, 2002, 2003 – заедно с Хорхе Алфредо Варгас, и през 2005 – заедно с Мигел Варони.

След като взема епизодични участия в сериалите „O todos en la cama“, „Ecomoda“ и „Leche“, тя заминава да учи актьорство в Acting Studio de Hollywood, Флорида. Веднага след това получава главната роля в сериала на RCN „Noticias calientes“.

Снимала е сериали както в Колумбия, така и в САЩ.

Паола е била водеща на „Bailando por un Sueño“ през 2006. Била е жури на реалити шоуто „Колумбия търси талант“ и „Colombia's Next Top Model 2“.

Паола Турбай е страстен филантроп – работи с Червения кръст, World Vision, Lion’s Club, Rotary Club и др.

Установила се е със семейството си в Богота, Колумбия 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Paola_Turbay