Пабло Мартин (Pablo Martin)

Пълно име: Пабло Еухенио Мартин Ескобар (Pablo Eugenio Martin Escobar)
Дата на раждане: 16 Октомври 1972 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Канарските острови, Испания
Височина: 178 см
Цвят на очите: кафяв
Цвят на косата: черен

Рейтинг:  7.30  (47 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Венецуелският актьор Пабло Мартин казва, че още от много малък е разбрал какво означава да работи и да се занимава със спорт. Първото е правил по необходимост, а второто за забавление. Откакто се помни, той се занимава с лека атлетика, плуване, колоездене, даже е обмислял възможността да стане професионален колоездач. Но сериозен инцидент, който се случва, когато той е на 17 години, го принуждава да се откаже завинаги от този спорт. За времето, през което Пабло се посвещава на този спорт, той заема трето място на Канарските острови.

Преди да стане актьор, Пабло Мартин в продължение на три години учи за зъботехник и в продължение на две години практикува.

Като малко дете Пабло мечтае да стане пилот, но в гимназията вече се стреми да стане актьор, харесва му да го показват по телевизията, когато го гледат, той иска да стане известен. Благодарение на външността си, Пабло Мартин започва да участва по модни ревюта, което му дава възможността да участва в няколко телевизионни програми.

На 22 години Пабло заминава за Испания, където се кани да стане манекен. Неговият “испански” период продължава 5 години. След това се завръща във Венецуела и през 1996 година участва в първия си конкурс (който го прави много популярен) за красиви мъже “Мистър Венецуела”. Пабло не успява да се класира дори в петорката на финалистите, но това не му попречва да продължи напред: той издава еротичен календар, взема наградата “Най-сексапилен мъж”.

За себе си Пабло Мартин казва, че най-много обича да спи. Бои се от самотата. Той е изключително романтичен. Ненавижда несправедливостта, надменността, посредствеността и политиката. Ненавижда лицемерни, лъжливи и властни хора. Мечтае да посети Египет, чиято култура му е особено близка. Като свое положително качество смята стремежа му към перфекционизъм, а за отрицателни – нетърпеливостта му, неточността и нерешителността. Има вкус към изящното изкуство, което той наследява от баща си, който е скулптор. А иначе, предпочита да чете криминалета и да гледа екшъни. Признава, че ревността не му е чуждо чувство, но той се опитва да не я показва, когато няма сериозни причини за това, защото смята, че това е израз на собствената му неувереност.

Тъй като във вените му тече испанска кръв, Пабло изпитва удоволствие от вкусна и изобилна храна, дори умее сам да готви. Любимата му храна е с морски деликатеси и традиционната испанска храна.

Пабло казва, че ако не беше станал актьор, той би станал психолог, защото се приема за аналитична натура, обича да наблюдава заобикалящите го и има силна интуиция.

На 50-годишна възраст се вижда на собствена яхта, с която да ходи на риболов. На тази възраст той се надява да бъде достатъчно обезпечен, за да си го позволи. И той усърдно работи в тази насока. Занимава се с различни търговски проекти. Последният му проект е списание “Shopping club”, който той представи в началото на годината на пазара1 в Богота. В това списание може да се видят модни неща на ниски цени.

След края на снимките на “Dora, la celadora”, Пабло Мартин иска да остане в Колумбия. В едно от интервютата си той споделя, че има известна ревност от страна на неговите колеги колумбийци, които не могат да приемат, че предпочитат него, венецуелецът, за роли в колумбийски сериали. Но това като цяло е нормално за актьорските среди. Той се раздели окончателно с приятелката си, известна телевизионна водеща, за която пресата почти го ожени.