Орландо Валенсуела (Orlando Valenzuela)

Семейно положението: женен
Деца: син - Даниел

Рейтинг:  7.00  (41 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Първият път, когато Ораландо Валенсуела се появява на сцена, е в училището Colegio Salesiano León XIII. В този ден на сцената играят Plástico, пиеса, написана от него и учителя му Херман Ескайон (Germán Escallón). „Когато този учител се появи в училище, всички полудяха по него. Той беше много различен. Скоро той ни увлече по театъра и музиката. Това е един прекрасен спомен, който ще помня до края на дните си" - разказва актьора.

Годините минавали и учител и ученик продължили по собствените си пътища. Орландо се записва в Училището по драматични изкуства, а за да си помага за заплащането на учението си, ежедневно той е забелязван по улиците да пее своите мелодии. По това време, той участва в няколко пиеси на училището. „Това бяха трудни времена, но смятам, че си заслужаваше. През тези години аз се изградих като актьор. След това, когато завърших своята дисертация през 1989 година, започнах да търся възможности за реализация. В крайна сметка, това е моя живот."

Докато гради успешна кариера, Орландо създава и собствено семейство. Често може да бъде забелязан в парка да кара колело със сина си. Мечтата му да се реализира като актьор се осъществява, след като в Мадрид, Испания, попада на обява, че търсят артисти с музикални способности. Орландо Валенсуела отива на прослушването, където е единствения чужденец. Сред многото кандидати, Орландо е избран и подписва договор с Compañía Teatral Yllana. Посещава курсове по изразителен испански език. Участва в постановки както на испански, така и на френски език. Живее и работи четири години в Испания. При завръщането си в Колумбия, той признава, че семейството и най-вече сина му много му е липсвал.

Голямата му мечта е да покаже таланта си из Колумбия, да пътува постоянно и да се развива като актьор не само в родната си Колумбия.

Източник: www.colarte.com