Орландо Фундичели (Orlando Fundichely)

Пълно име: Орландо Оскар Фундичели Гарсися (Orlando Óscar Fundichely García)
Дата на раждане: 26 Септември 1968 г.
Зодия: Везни
Съпруг/а: женен

Рейтинг:  7.00  (61 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Като човек, роденият в Куба Орландо държи да има сплотено семейство, да е добър баща и перфектен в работата. След като напуска перуанската телевизия, той се връща на екрана след няколко години. Работи в Колумбия и САЩ. Живее със семейството си в Лима, но когато се налага, пътува до Маями.

Смяташ ли, че честите ти отсъствия пречат на любовта? Липсват ли ти Дорис Алексия и Карина Ривера?

Няма да отрека, че всяка среща е като меден месец и любовта продължава, въпреки разделите. Никога не се разделям напълно с любимите ми хора - нося ги в себе си. Въпреки разстоянията и разделите, ние винаги се срещаме. Липсва ми близостта им, когато не съм с тях, но спомените ме топлят и смятам, че това не е никак малко.

Какъв баща си - строг или пасивен?

Когато виждам децата си, се старая да им покажа любовта си, но винаги им нося подаръци. Смятам, че твърдото отношение на бащата е важно за тях. Хубаво е, когато нещата не са добре, да се стряскат от израза: „Ще кажа на татко".

Винаги са те смятали за обикновен, чувствителен тип, с принципи и вярващ в Бог. Как се определяш сам?

Харесва ми какво мислят за мен. Радвам се, че имам такава майка, която ме е възпитала добре и ме е научила на истинските човешки ценности. Чувствителността ми помага да бъда добър актьор. Ако не познаваш човешките емоции, няма как да ги пресъздадеш. Ако липсват чувствата, това е лошо не само за актьора, но и за човека.

Благодариш ли на живота и за какво?

Много. За това, че имах възможността да се запозная с толкова чудесни хора, включително и моето семейство, от което съм получил много любов и страстта към сценичните изкуства - мама е била голяма актриса в родината ми. Освен това благодаря на живота за това, че ме запозна с една невероятна жена - съпругата ми, която ми дари две съкровища - моите деца. За това смятам, че няма да ми стигне живота, за да се отплатя за всичко.

Какви роли предпочиташ - положителни или отрицателни?

И двата типа ми харесват. Хубавото на моята професия е възможността да се превъплъщаваш в различни хора, напълно различни от самия теб. Ако си ме намразил в ролята на Рикардо в „Soñar no cuesta nada" и си ме обикнал като Серхио в „Лус Мария", значи съм постигнал всичко.

Изиграл си различни роли, но коя от историите най-много ти хареса?

Винаги са ми харесвали любовните истории. Обичам всичките си роли, но най-много държа на две от тях, които оставиха отпечатък в моята кариера. Първата е роля, която изиграх в Куба и след която всички предпочитаха да ме наричат с името на героя ми, а не с моето собствено - Сучел. Втората е ролята на нежния Серхио от новелата „Лус Мария". Имам поне 1000 причини да харесвам този човек. Основната - тази роля обърна кариерата ми на 180 градуса, беше чест за мен да се снимам в история, създадена от Делия Фийо. Освен това, благодарение на тази роля успях да се запозная с един прекрасен град - Лима.

Какво можеш да ни кажеш за теленовелата „Заложница на съдбата"?

В тази теленовела участва цяло съзвездие от актьори, написана е по различен и динамичен начин и обещава да бъде още един от международните успехи на сценариста (Алберто Гомес). Игнасио Монтиел е егоистичен, мисли само за себе си и се възползва от жените, на първо място за него са парите и общественото положени.

Източник: www.tvnovelasperu.com