Норкис Батиста (Norkys Batista)

Пълно име: Норкис Йелица Батиста Вияроел (Norkys Yelitza Batista Villarroel)
Дата на раждане: 30 Август 1977 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: женена
Съпруг/а: Леонардо Лутингер
Деца: син - Себастиан (20 януари 2006 година)
Височина: 176 см

Рейтинг:  7.21  (375 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кариерата й започва като модел. Един ден случайно един от приятелите й, собственик на агенция, я попитал дали не иска да участва в кастинг за реклама и тя се съгласила, участвала и успяла. Така започва нейната история.

После участва в много реклами, а също така се изявява на модния подиум. Тя работи усилено... Известно време изучава Администрация, но се отказва, за да замине за САЩ и да работи като модел. Когато се връща е приета в специалност Публичност и търговия в университета “Симон Родригес”. Започва да учи и получава възможността да участва в конкурса Мис Венецуела през 1999 година. За първи път се снима в канал RCTV и участва в предаване “La Gente de la Manana” с Нелсон Бустаманте като модел. След това участва и в предаването “Atrevete s Sonar”, а след това като модел в “Triple Gordo”.

Както всяко друго момиче тя мечтае да участва в Мис Венецуела. Там попада в групата на финалистките и я обявяват за “Мис Венецуела – Чувствителност”, от което тя е много щастлива. Тя също така попада и в групата на кандидатките за най-хубава усмивка и Мис Фотогенетика. След този конкурс тя участва и четири международни, между които “El Reinado Internacional del Cafe”, където отново попада в групата на финалистките. След това отива в Уругвай и участва в Мис Атлантически океан, където печели титлата. А след това участва и в “Miss Latina” и “Miss Mesoamerica” в Хюстън.

Най-важното, което е научила по време на конкурса Мис Венецуела е било да се научи да общува с другите. Там тя се запознава с много хора, които са много егоистични, завистливи и злонамерени. Преди и тя е била такава, но след това напълно се е променила.

След това сключва договор с друг канал, но всъщност е искала да продължи своята кариера като международен модел. Но никога не се е отказвала от идеята да стане актриса.

Сбъдването на мечтата й

В RCTV тя успява да изпълни мечтата си да бъде актриса. Първата й роля е в сериала “Juana, la Virgen” (“Чудото на Хуана”), където изиграва ролята на Дезире. Тя признава, че много хора са я подкрепяли, между които са Хосе Симон Ескалона, Мария Еухения Мареро... Това е било едно предизвикателство за нея, начин да покаже на какво е способна.

След блестящия й дебют, тя участва в очарователната теленовела “Mi Gorda Bella”, където се превъплъщава в ролята на Чики Лоренс, знаменит топ модел, която умира от любов по Орестес (Хуан Пабло Раба). Чрез тази роля тя показва колко различна може да е.

Накрая идва и главната роля в “Estrambotica Anastasia” (“Шеметната Анастасия”), където неин партньор е Хуан Пабло Раба.

От близо...

Харесва животните, но не се осмелява да ги докосва.

Първото, което гледа в човек е сърцето му, въпреки че не се вижда, то се усеща.

Идеалният мъж за нея трябва да е умен, верен, ласкав и разбиращ.

За нея тайната на стабилната връзка е доверието и комуникацията.

Тя е много мечтателна, искрена, не знае дали това е недостатък или не. А също така тя е много импулсивна.

Има фобия от змии и хлебарки.

Тайната на красотата й: да поддържа кожата си чиста.

Любимата й част от тялото: бюста. Смята се за сексапилна жена.

Мечтата й е да има много деца от любовта на живота й Леонардо и брака й да продължи цял живот.

На 20 януари 2006 година се сбъдна една от мечтите й - да стане майка. Със съпруга си имат син, Себастиан.