Моника Лопера (Monica Lopera)

Дата на раждане: 10 Септември 1985 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Маями, САЩ

Рейтинг:  6.83  (29 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Моника Лопера е родена в „Столицата на Слънцето", но на две годишна възраст родителите я отвеждат в Меделин, Колумбия.

Нейната склонност към изкуството се проявява на 6-годишна възраст, когато майка й решава да я запише в театрална школа за деца. И от тогава, тази страст я изпълва и се превръща в нейна професия.

В телевизията дебютира с малка роля в теленовелата „Francisco el matemático".

Моника Лопера е позната със своето упорство, дисциплина и желание да направи всичко, за да бъде добра пред камерите. Дори посещава специални курсове, за да се избави от своя характерен акцент.

На 16 години, Моника се премества в Богота с майка си, за да учи. Тя признава, че приятелите й от Меделин много й липсват, но осъзнава, че в столицата има повече възможности за реализация.

Моника Лопера и ролята й в теленовелата „Да бъдеш Ева"!

На 25 години, тя е самотна майка на десетгодишно момче. Нейният баща не може да й прости факта, че е забременяла прекалено млада и въпреки че е блестяща в професията си в областта на хотелиерството и туризма, тя не може да се реализира, защото не й дават възможност, само защото тя е жена. По пътя си към успеха, тя среща Хуан Камило Кабайеро, на вид прекрасен човек, който накрая разрушава живота й. Това е Исабел, събирателен образ на жената във вечната й борба за по-добър живот. Моника Лопера се завръща в родната Колумбия с ролята си в теленовелата „Да бъдеш Ева", производство на RCN.

След дебюта й в „Francisco el matemático", Моника не спира да играе. Бързо се превръща в актриса-откритие. След края на снимките на теленовелата „Un ángel llamado Azul", тя предприема пътуване до Испания. Самата актриса признава, че е била завладяна от магията, историята, архитектурата и всичко в Испания. Тя прекарва четири месеца, през които е била много щастлива. След това съдбата я отвежда в Ню Йорк, където посещава актьорки курсове и накрая се снима в Далас, Тексас, в теленовелата „La ley del silencio", първата теленовела заснета специално за латиноамериканската общност в САЩ. За първи път тя е била сама в продължение на осем месеца и въпреки посещенията на майка й, тя признава, че е оставила сърцето си в родната Колумбия.

Моника признава, че още от самото начало на снимките на теленовелата „Да бъдеш Ева", тя едва се е сдържала да не се разсмее. Споделя, че всеки път, когато Хорхе Енрике Абейо й заговорел с испанки анцент.

Каква е ролята ти в „Да бъдеш Ева"?

Това е Исабел Нието, има син на 10 години; учила е хотелиерството и туризъм и се занимава с това. Тя е самотна майка. След неуспешния си опит с бащата на сина си, тя отказва да даде възможност на друг мъж. Тя се запознава с Хуан Камило Кабайеро и всичко се променя. Обожава сина си, бори се за него и живее с родителите си.

Каква е връзката с родителите й, след като е забременяла толкова млада?

Баща й е много строг с нея. За това за героинята ми всеки ден се превръща в борба, за да докаже на баща си, че тя може да успее и може да се справи с всичко сама.

Сама казваш, че Исабел е събирателен образ на жените в Колумбия. Как се справи с интерпретацията на ролята?

Това беше голямо предизвикателство пред мен. На първо място, аз съм по-млада от героинята си. Второ - тя е майка, а аз - не.

Как изгради образи на Исабел?

Имам много близка връзка с майка си. Тя ми е голяма приятелка. Тя е станала млада майка и смятам, че именно това ми помогна да изградя образа. В историята, аз съм не само приятелка на сина си, двамата се забавляваме заедно, също както аз съм била с майка си. А и отношенията ми с майката на Исабел в теленовелата се доближава до връзката ми с моята майка.

Сред актьорите, които участват в теленовелата, е Хорхе Енрике Абейо. Как се чувстваше на снимачната площадка?

Имам талант и получих подкрепата на превъзходния режисьор Хуан Камило Писнон. Работата ми с Хорхе Енрике само допълни опита ми като актриса. Той успяваше да ме успокои, даваше ми сили, както и актьорите Вики Ернандес и Хайро Камарго, които играят родителите на героинята ми.

Как се работи с Хорхе Енрике?

Той стана добър приятел за мен и това е най-красивото, което се случи с мен при снимките на тази история. Той е професионалист, почтителен, дисциплиниран, много често ми вдъхваше спокойствие, вярва във възможностите ми. Най-важното е, че станахме големи приятели.

А извън снимачната площадка?

Имаме невероятна връзка и мисля, че това се забелязва на екрана. Между нас цари разбирателство, приятелство и уважение. За мен това беше много важно.

Неговият персонаж се представя освен за Хуан Камило като Хуан Саяго и като Ева. Харесва ли ти да опознаеш една такава Ева в живота си?

Да, много е приятно да присъства една Ева в живота. Смятам, че във всеки от нас живее по една Ева.

Какво мислиш за мъжете-мачисти?

Мачизмът е една голяма пречка за всекиго в живота. Както за прогреса като човек, така и за връзките с другите. Той пречи на радостта. Смятам, че ако мачизмът се приспи, можем наистина да бъдем щастливи и да имаме приятни връзки, както и да заличи различията между мъжете и жените.

Познаваш ли такъв мъж-мачист?

Да.

Как трябва да се отнасяме към мачистите?

Трябва да им покажем, че не могат да постигнат много с това поведение. Трябва да ги убедим, че жените имаме същите възможности в работата, както и в любовта.

Какво мислиш за огромната отговорност да се отглежда дете?

Това наистина е голяма отговорност, но и подарък от Бог в живота на всяка жена. Смятам, че тази отговорност най-добре е да бъде споделена с подходящ човек, в подходящ момент - когато жената е готова да има дете. Но ако това не се случи, жената трябва да се изправи и да се бори с всички средства, да се отдаде на майчинството, а това е една ежедневна борба.

Кога смяташ да имаш дете?

Дори не съм мислила. Не знам дали съм готова за това. Смятам, че нещо ми липсва, за да стана майка.

Какво знаеш за туризма, професията на Исабел?

В действителност, много малко. Очарована съм от пътешествията. Но опознах местата, където се развива историята. Това е една много красива вселена и ме очарова.

Източник: www.colarte.com , www.colombia.com