Майк Амигорена (Mike Amigorena)

Пълно име: Микаел Амигорена (Michael Amigorena)
Дата на раждане: 30 Май 1972 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Маипу, Мендоса, Аржентина
Родители: Грасиела и Лилет

Рейтинг:  6.12  (17 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Майк Амигорена е аржентински актьор от телевизията, киното и театъра. С италиански произход по майчина линия. Като дете, той е бил много проблемен и е повтарял три години четвърти клас и е обиколил няколко училища.

През 1992 година, на 19 годишна възраст, той търси късмета си в Буенос Айрес като актьор. Докато търси реализация, той работи различни неща - работник в пицария, водещ на телемаркет, промотер и модел.

Учи театър със Сантяго Дория (Santiago Doria), но напуска обучението след първата година. В средата на 90-те години започва отново своето обучение, този път при Алфредо Сема (Alfredo Zemma) в школата към Асоциацията на актьорите в Аржентина. През 1998 година реализира първата си работа като актьор в постановката „Despertar de primavera".

Майк харесва музиката и е част от една банда, „Ambulancia" заедно с Виктор Маларино (Victor Malagrino), Лусиано Бонано (Luciano Bonnano), Муриел Санта Ана (Muriel Santa Ana), Мариано Торе (Mariano Torre), Хулиан Вилар (Julián Vilar) и продуцента Серхио Д'Анжело (Segio D'angelo).

Майк споделя, че винаги му е харесвала актьорската игра и от съвсем малък е „давал глас" на куклите и е имитирал различни персонажи. Искал е да стане пато-анатом, тъй като винаги е харесвал медицината. Признава, че никога не е обичал да учи. Подкрепя политиката на твърдата ръка.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Mike_Amigorena