Михаил Мулкай (Mijail Mulkay)

Дата на раждане: 26 Април 1974 г.
Зодия: Телец
Семейно положението: женен с два развода
Съпруг/а: първа съпруга – Жаклин Аренал (Jackeline Arenal); втора – Алина Лосано (Alina Lozano); настояща - Махида Иса (Majida Issa)
Деца: една дъщеря

Рейтинг:  7.60  (15 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Михаил Мулкай е кубинец по рождение. От 2004 година, Михаил Мулкай се установява в Колумбия. Учил във Висшия институт по изкуства в Хавана, Куба. В родината си се е снимал в повече от 13 филма. Освен в киното и телевизията, той се изявява и на театрална сцена. След 4 години в Колумбия, той получава възможността да играе главна роля в теленовелата „Любов до смърт".

Михаил пристига в Колумбия за прослушване в канал RCN за теленовелата „Вдовицата на мафията", но не получава роля. След това се пробва и за теленовелата „Los Reyes", но отново не получава роля. Благодарение на съпругата си, Жаклин, и леля си Йоли той продължава да чука на различни врати. Актьорът е бил наясно, че няма да е лесно да си намери работа. В Куба е имал успех и за него там винаги ще се намерят отворени врати, но той не иска да се връща назад.

Пробва се и в RTI, където получава малка роля в теленовелата „Жената в огледалото", а след това приема да се снима и в сериала „Padres e hijos". Два месеца по-късно, късметът започва да му се усмихва. Извикват го за главната отрицателна роля в теленовелата „La ex". Но едното за сметка на друго - сантименталният му живот се променя и той се разделя със съпругата си, от която има дъщеря. По-късно среща актрисата Алина Лосано и двамата се събират.

Мулкай не обича да говори много, но е много сърдечен. Въпреки успеха, който постига, той си остава скромен и не смята, че се е променил. Описва се като разсъдлив, домошар и семеен човек. Всяка година посещава родния си остров. Приема Колумбия за втора родина. Отдава се изцяло на това, което върши и забелязва, че уважението на хората расте с всеки изминал ден, за което се чувства благодарен.

Източник: gacetadulceparaiso.blogspot.com