Матиас Аслер (Matías Assler)

Близки: четирима братя и сестри.

Рейтинг:

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Година на раждане: 1989.

Матиас Аслед е чилийски актьор.

Втори от петима братя и сестри, като е най-големия брат. След като завършва колежа „Сан Бенито“, веднага влиза да учи Гражданско строителство. Една година по-късно тайно променя специалността си на Театър. Самият Матиас споделя, че въпреки че крие от родителите си, той е бил наясно, че избира правилната за себе си професия.

След като става ясно, че е избрал актьорството, Матиас разчита изцяло на подкрепата на родителите си. Разбиране на близките му до някъде се дължи на факта, че дядо му е скулптор и семейството му винаги е било част от изкуството.

Куриозното е, че Матиас се явява на прослушване за теленовелата „Somos los Carmona“ и след като преминава пет етапа, не е избран. Бившата директорка на драматичния отдел – Мария Еухения Ренкорет, го кани да участва в класовете, водени от Мойра Мюлер. Той остава много доволен, особено след като винаги е приемал телевизията с предразсъдъци.

Дебютът му в телевизията е с ролята на Игнасио в теленовелата „Vuelve temprano“. Първата му роля е на главния герой, въпреки че още в първата серия е убит. Матиас е щастлив, че е имал възможността да се учи от големи чилийски актьори като Франсиско Рейес, Ампаро Ногера и Марсело Алонсо. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Matías_Assler