Мартин Брасеско (Martín Brassesco)

Пълно име: Мартин Брасеско Гирони (Martín Brassesco Ghironi)
Месторождение: Лас Пиедрас, Уругрвай

Рейтинг:  9.60  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 15 февруари.

Зодия: Водолей.

Мартин Брасеско е венецуелски актьор с уругвайски произход. Започва да се занимава с театър на 14-годишна възраст. Учи в школата по изкуства към Централния университет на Венецуела, а по-късно и в Младежкия национален театър на Венецуела.

През 1999 година влиза в телевизията в продукцията на RCTV „Mujer Secreta”. В България е познат с ролята си на Умберто Вивас от теленовелата „Чудото на Хуана“.

В края на 2003 година решава да потърси нови хоризонти и се отправя към Европа, където работи с известни режисьори и сценаристи и се снима в различни телевизионни сериали, ситкоми и филми.

През 2006 година взема участие в един филм във Венецуела - „Soltera y sin compromiso“, след което се връща в Испания, за да участва в поредица от театрални постановки.

Във Венецуела се връща, за да вземе участие в продукцията на Venevision „Съпруг за Естела“, в която интерпретира ролята на млад адвокат, който се разкъсва между съчувствието към съпругата си и надеждата отново да открие любовта в лицето на Клара... 

Източник: www.venevision.net