Марта Пиканес (Martha Picanes)

Месторождение: Хавана, Куба
Родители: Фаусто Пиканес (Fausto Picanes) – актьор и импресарио
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Антонио Диегес (Antonio Diéguez) – бизнесмен
Деца: Алекс и Адриана

Рейтинг:  7.00  (3 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Марта Пиканес е кубинска актриса. Актрисата влиза в артистичния свят в Куба, когато е едва на 11-годишна възраст, участвайки в театрални постановки, снимайки се в телевизията и играейки испански танци. Танцува в телевизионни програми и в различни кабарета. Според думите ѝ, въпреки че е започнала много рано, тя не е изгубила нищо от детството и юношеството си. Радва се, че баща ѝ я е принудил да учи.

През 1967 година напуска родината си и се премества в Мексико. През 1971 година се установява в Маями, САЩ. Марта Пиканес споделя, че е напуснала Куба, когато се е радвала на успешна кариера, а съпругът ѝ, който по онова работи в телевизията на ръководен пост, не се отделя с нея. Винаги е разчитала на подкрепа от страна на семейството.

Марта споделя, че никога не си е представяла, че ще напусне Хавана, град, за който с носталгия си спомня, че е много спокоен. В началото в Маями, тя танцува във вече несъществуващ клуб, а оттогава е участвала в над 40 театрални постановки. Актрисата споделя, че не спира да учи от режисьорите и колегите, с които работи.

Източник: gdp-coleccionistas.blogspot.com