Марица Бустаманте (Maritza Bustamante)

Пълно име: Марица Бустаманте Авидар (Maritza Bustamante Avidar)
Дата на раждане: 26 Септември 1980 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Каракас, Венецуела

Рейтинг:  7.23  (127 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Марица описва детството си като най-щастливите години от живота си и се смята за късметлийка заради това. Тя е израснала на морския бряг на Пуерто ла Крус, заобиколена от морето и красотата, с която се характеризира тази зона.

Призванието й в артистичната сфера проличава още в детските й години, когато Марица, докато учи в колежа, се включва в танцова група. Самата тя признава, че по онова време не е помисляла за актьорството. Страстта й към изкуството е наследено от семейството й. Баща й е бил много популярен модел на младини, а майка й е била отлична балерина. По-големият й брат, Нелсон Бустаманте, е популярен водещ. Марица е израснала с неговия образ по телевизията.

Още малка, тя се явява на прослушване за участие в детска програма на местен канал и е избрана да участва в програмата „Arco Iris". След няколко години, Марица се премества в Каракас и се явява на прослушване при Аркимидес Риверо, който я включва в актьорския състав на теленовелата „Mas que amor... frenesi". Тази теленовела е и дебютът на Марица в телевизията.

След няколко проекта за Venevision, Марица Бустаманте заминава за Маями, където се снима в успешните продукции „Непокорен ангел", „El amor no tiene precio", „Моя живот - това си ти" и „Заложница на съдбата".

Марица Бустаманте никога не е крила желанието си да изиграе главна роля в теленовела и през 2008 година тя получава тази възможност в теленовелата „Torrente - un torbellino de pasiones", където си партнира с Лусиано Д'Алесандро.

Марица реализира и няколко реклами, изявявайки се като модел. Учила е пет семестъра Връзки с обществеността, но се отказва, тъй като обучението й пречи на кариерата.

Тази красива жена обича да разсмива хората около себе си, много е изразителна и в много случаи, искрена. В свободното си време обича да танцува и чете.

Източник: www.venevision.net