Марио Симаро (Mario Cimarro)

Пълно име: Марио Антонио Симаро Пас (Mario Antonio Cimarro Paz)
Дата на раждане: 1 Юни 1969 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Хавана, Куба
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Наталия Страйгнард (Natalia Streignard)

Рейтинг:  7.35  (586 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Всичко в Марио издава необикновен произход: ръст, фигура, ослепително бяла кожа, холивудска усмивка, европейски черти на лицето. За населението на Латинска Америка, където са смесени бели, негри и индианци, такава чиста кръв е голяма рядкост. За това не е необичайно, че Симаро става за младите смугли истински принц. Обичат го всички испаноезични жители на САЩ, защото този латиноамерикански актьор се е снимал в самия Холивуд. В Куба се прекланят пред него, защото той се е родил там. Венецуела го обиква за това, че се е оженил за тяхната съотечественичка, актрисата Наталия Страйгнарт. А мексиканците го причисляват към техните звезди, защото Марио има мексиканско жителство.

Марио Симаро е роден в Хавана, Куба. Но много скоро след това, неговото семейство е заминало за Маями, цялото си детство той е изкарал в Щатите, там и учи. При завръщането си в родината той учи в Академията за модели на Мишел Помпера, а когато навършва 20 години, отлита за Мексико, където изкарва курс по актьорско майсторство.

Стартът на Симаро в киното е известния холивудски филм “Ромео и Жулиета”. На начинаещият актьор е поверена една малка роля на охрана в семейството на Капулети. Но дебют на една площадка с Леонардо ди Каприо прави Марио латиноамерикански герой. Веднага след първата роля, пристига предложението да се снима в мексиканския сериал “Sentimientos Ajenos” (“Чужди чувства”). Но славата му на “сериален” актьор идва година по-късно, след снимките в “Gente Bien” (“Добри хора”). А след това кариерата му продължава още по-добре: “Узурпаторката”, “Жената на моя живот”, “La Casa en la Playa” (“Къщата на плажа”) и на края “Amor Latino” (“Латиноамериканска любов”). Именно по време на снимките на сериала “Жената на моя живот” Марио се запознава с Наталия – една от най-обаятелната венецуелска актриса. Сватбата на звездите е предавана на живо по венецуелската телевизия, а след това, звездната двойка продала запис в няколко страни на Латинска Америка, изкарвайки нелоша сума от това. Любовта на венецуелците към Наталия се предава и към съпруга й: Марио става все по-популярен.

Сериен скандалджия

Всичко у Марио върви отлично: блестяща кариера, прекрасна съпруга, много пари. Но през 2000 година Марио се променя напълно. Всичко започва по време на снимките на “La Casa en la Playa” (“Къщата на плажа”), когато Марио просто си тръгва по средата на снимките, проваляйки целия проект. След този случай Марио дава интервю на едно престижно венецуелско издание, където се държи като истински идиот, а неговата глупост постоянно се припомня от журналистите. В сериалния бизнес към такива актьори се отнасят предпазливо. Никой не иска да рискува успеха на своя проект.

Но в случая с “Amor Latino” (“Латиноамериканска любов”), известността на Марио взема връх над скандалната му известност. Продуцентите го приемат, но много скоро след това съжаляват за своето решение. Уви, актьорът не успява да се сработи с партньорката си, Корайма Торес: желаната “химия”, която свързва героите в сериала, завладява зрителите и се явява залог за успеха на всяка теленовела, между тях така и не възниква. В резултат на това, снимките прерастват в тежка техническа работа, постоянни недоволства на режисьора и растяща неприязън на актьорите един към друг. Този факт се смята за една от причините сериала да няма успех в Аржентина. Николас дел Бока, естествено, прави сцените съвършени, но от тази чувственост, от която спира дъха, сериалът просто е лишен. Корайма Торес, която се счита за една от най-сдържаните и интелигентни актриси в Латинска Америка, просто закипява при споменаването на Симаро и пуска по негов адрес нехарактерни за нея заядливи забележки

Но неуспехите на Марио Симаро не свършват до тук. Скоро след “Amor Latino” той се снима в сериала “Mas que Amor... Frenesi” (“Нещо повече от любов... безумие”), където дълго време не може да докара романтична сцена с Ванда д’Исидоро. Марио дори й предложил да репетират и извън работно време. Това предизвиква недоволство у тогавашния официален годеник на Ванда – актьорът Гилермо Давила и той заявява пред пресата, че Симаро открито се домогва до неговата годеница. Този период съвпада и с личната драма на актьора: Марио се разделя с Наталия Страйгнард. Цяла Венецуела коментира чия е била вината за раздялата им и повечето стигат до извода, че Марио е зарязал съпругата си. След няколко месеца след развода, Наталия провежда няколко интервюта, в които споделя, че въпреки мъката, която Марио й е причинил, те са си останали приятели. След развода с Наталия Марио губи популярността си във Венецуела. А поведението му по време на снимките на “Mas que Amor... Frenesi” е последната капка в неговата отрицателна репутация: той успява да се скара с всички свои колеги на снимките, в това число и с Жан Карло Симанкас. Симаро до такава степен не се сработва със звездите от “сапунения свят”, че практически проваля проекта. Той безкрайно се кара с продуцентите за това, че на героят на Симанкас в сценария се отделя много повече време. Напълно възможно е негативното отношение към Марио Симаро става причината за провала на този сериал във Венецуела.