Мариана Леви (Mariana Levy)

Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: майка – Талина Фернандес (Talina Fernández), актирса
Близки: брат – Коко Леви (Coco Levy), актьор
Съпруг/а: първи съпруг – Ариел Лопес Падия (Ariel López Padilla) от 10 януари 1988 година до 15 октомври 1997 година, втори съпруг (до нейната смърт) – Хосе Мария Фернандес (Jose Maria Fernandez) от 25 ноември 2000 година до 29 април 2005 година
Деца: дъщеря Мария (1996 г.) от брака й с Ариел Лопес Падия, Паула (2002 г.) и Хосе Емилио (2004 г.) от брака й с Хосе Мария Фернандес

Рейтинг:  6.40  (25 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 22 април 1965 година.

Дата на смърт: 29 април 2005 година.

Мариана Леви демонстрира своето желание да стане актриса от много малка. На 16 години тя участва в първата си теленовела „Vivir enamorada" през 1983 година. Така започва успешната й кариера като актриса.

При снимките на теленовелата „En carne propia", през 1990 година, Мариана се запознава с известния актьор и учител по танци, Ариел Лопес Падия. По онова време, около него се носят слухове, че е хомосексуалист. Но тези слухове се оказват грешни, когато той започва романтична връзка с Леви. През 1994 година двамата отново участват заедно в снимките на теленовела - „Caminos cruzadods", където играят главните роли. Тогава те обявяват публично своята връзка. Не след дълго, двамата се женят пред очите на милиони телевизионни зрители. Но бракът им приключва с голям скандал, когато Леви заявява пред пресата, че слуховете за Ариел Лопес Падия са били верни - той е гей. Докато Мариана Леви се бори за попечителството над дъщеря им, срещу Ариел Лопес Падия се завежда дело за изнасилване от една негова ученичка в класовете му по танци. Накрая той е признат за невинен и става ясно, че не е гей.

През 1994 година, Мариана Леви се снима в първия си, и за съжаление, последн филм - „Amorosos Fantasmas".

На 29 април 2005 година, Мариана Леви умира след преживян сърдечен удар. Според полицията, всичко е станало след въоръжено нападение. Показанията на свидетелите се разминават и това е само една от версиите. Друга версия за смъртта й - когато спряла на червен светофар, тя е получила инфаркт и са извикали линейка, но е било вече късно. Каквато и да е истината, това е тежък удар не само за семейството й, но и за всички зрители по света, които се възхищаваха на нейната игра.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Mariana_Levy