Мария Фернанда Йепес (María Fernanda Yépez)

Пълно име: Мария Фернанда Йепес Алсате (Maria Fernanda Yepes Alzate)
Дата на раждане: 12 Декември 1978 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Меделин, Колумбия

Рейтинг:  7.12  (91 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Мария Фернанда Йепес е колумбийска актриса и модел.

Мария Фернанда разделя времето си между манекенството, събитията и снимките в теленовели.  

Мария Фернанда започва кариерата си на модел на 14-годишна възраст. Най-важните й участия са за каталози за едни от най-известните марки, както в Колумбия, така и международни. Снима се за списанието Soho.

Учила е Психология, Социални връзки и Журналистика. Посещавала е курсове по фотография и готварство. Три години учи театър в Испания. Споделя, че сега животът й е спокоен, с много проекти в близък и по-далечен план както като модел, така и като актриса.

Обожава живота. Обича да прекарва всеки миг със семейството си, приятелите и близките си хора. Почитателка е на екстремните спортове. Често се разхожда и предпочита здравословната храна.

Мария Фернанда Йепес за участието си в теленовелата „Силикон за Рая"

Мария Фернанда Йепес признава, че не се притеснява да показва гърдите си в живота и смята, че това й помага много и като актриса. В теленовелата „Силикон за Рая" тя интерпретира Джесика.

Защо решиха да променят името на теленовелата на „Sin Senos no hay Paraíso", вместо да използват оригиналното „ Sin Tetas no hay Paraíso"?

Защото работим за латиноамериканците в САЩ, един международен пазар и също така се опитваме да привлечем американската аудитория. В САЩ не могат да се използват в заглавията думи, които звучат непристойно.

Каква е разликата на теленовелата с оригиналната колумбийска версия?

Историята е същата, но има международен подтекст. Разликата е в използваните думи и идиоми, като се избягват типичните колумбийски и се използват повече такива, които са понятни за всички латиноамериканци.

Вярваш ли, че жените без гърди не могат да познаят Рая?

Не. Това е култ, преувеличение, че нашето тяло може да се използва за наркотрафик. Не знам в кой момент силикона прие такава сила и жените започнаха да се безпокоят толкова много за външния си вид, с който вярват, че могат да привлекат мъжете. Красотата може да помага, но не бива да става самоцел. Има много красиви жени. Сега не е нужно, за да бъдеш красив, да вредиш на здравето си. За това не мога да се съглася, че заради красотата трябва да се жертва здравето и моралните ценности.

Кариерата ти едва започва... Не се ли притесняваш, че може да те канят само за такъв тип роли?

Не, защото те са различни. Въпреки че Наталия и Венера в „Чиста кръв" има силен характер и злоба, също като Джесика в „Силикон за Рая". Но тази теленовела не се насочва само към това и звучи малко по-неутрално.

Какво общо имаш с персонажа си в „Силикон за Рая"?

Моя характер е много силен. Следвам сърцето и инстинктите си, не обичам да ме наричат с различни имена... разбира се, водя се от морални принципи, които са приела от баща си, но за мен няма табута. И също като Джесика, аз съм добра приятелка, амбициозна съм при постигане на целите си, но не вдигам краката си, както персонажа ми. Никога не бих се забъркала с мъж заради пари. Предпочитам да съм сама, да не ми се налага да продавам душата или тялото си.

Въпреки че не си мечтала да станеш актриса, за две години успя да се докажеш като актриса. Какво те вдъхнови?

Аз съм момиче от село, което винаги е харесвало животните. За това исках да стана биолог или психолог, защото в училище не се справях добре с математиката, но ми вървеше в хуманитарните науки.

Какъв е твоя най-големия ти недостатък?

Много съм критична и дори малко синдикалистка, което в тази работа се изявява много силно, защото хората понякога не харесват да чуват истината. Ако се бях захванала с журналистика, щях да се изложа на опасност, защото нищо не би ме спряло, за да изкажа мнението си.

Ти се справяше добре като модел. Защо започна с актьорството?

Имах нуждата да се изявя по различен начин, не само като красивото момиче. Тогава си казах: „Или ще се отдам на кариера на журналистка, защото имам какво да кажа, или... Потърсих си работа в тази област, но получих предложение за роля.

Като говорим за журналистиката, как си представяш, че щеше да работиш?

Предложиха ми да стана водеща, заради привлекателната ми външност. Но всъщност мен ме влече политиката и журналистическото разследване.

Тогава, не се ли виждаш като политик или журналист след няколко години?

Много ми се иска да показвам какво мислят хората. Иска ми се да се занимавам с журналистика и да изказвам идеи, които могат да променят света.

И какво прави Мария Фернанда, за да промени света?

За съжаление, толкова съм се отдала на работата си, че забравих за това. Милосърдието не се състои да участваш в различни социални дела. Някои хора ме критикуваха за това, че съм се снимала за мъжко списание, за да спечеля пари. Но аз не съжалявам.

Бил ли се съблякла отново?

Не, не искам да повтарям, защото живота е прекалено кратък, за да правя едно и също.

Какво ти липсва, за да се чувстваш реализирана?

Искам да стана майка. Кога? Когато ми позволи живота. Преди мислех, че само работата в офис ще ми стига. Но сега усещам майчински инстинкт - все пак наближавам 30-те. В моя случай, бащата на моите деца все още не се е появил.

Трудно ли си намираш гадже?

Да, прекалено. Колкото повече години натрупвам, толкова повече ценя себе си.

Източник: www.colarte.arts.co , gacetadulceparaiso.blogspot.com