Мария Фернанда Кандидо (Maria Fernanda Cândido)

Пълно име: Мария Фернанда Кандидо (Maria Fernanda Cândido)
Дата на раждане: 25 Май 1974 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Лондрина, Парана, Бразилия
Родители: Жозе Режиналдо Кандидо и Ажда Малвези
Близки: сестра – Карина и брат – Жозе Едуардо
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Петрит Спаира (Petrit Spahira) от 9 септември 2005 година
Деца: син Томас – 26 януари 2006 година
Височина: 176 см
Цвят на очите: зелен

Рейтинг:  6.73  (62 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Мария Фернанда Кандидо, надарена от природата с естествена красота, всъщност е много скромна. Самата тя казва: „Нормална съм".

Мария Фернанда е типична представителка на своето поколение. „Не обичам да говоря за личния си живот", казва тя и става ясно, че не разкрива лесно душата си. Подминава въпроси за личния й живот. Живяла в Кутириба от 4-та до 12-та си година, когато заедно със семейството си се премества в Сао Пауло.

Учи в São Luís College, в Сао Пауло. Винаги е била отлична ученичка. „И до сега, обичам да уча". На 14 години влиза в света на моделите. Пет години животът й преминава между учебниците, изпитите, дефилетата и снимките. Нищо не нарушава ежедневието на момичето и завършва училище, преди да си пробва късмета в Ню Йорк и по-късно в Париж. Повече от една година е на върха, след което решава да прекрати изявите си като модел. „Един ден не понесох раздялата със семейството си, изпитвах силна носталгия по дома и накрая реших, че съм постигнала всичко като модел. Тогава събрах багажа си и се върнах."

Тогава решава да се върне към учението. Издържа входния изпит и се записва в USP. Повече от три години прекарва в учение. Малко преди да завърши, Мария Фернанда получава предложение да води програмата „Ilha do Biquíni" в MTV. Това се случва през 1996 година. Тогава осъзнава, че техническата специалност, която учи, не е това, което иска да прави цял живот. Всичко свързано с актьорството й доставя удоволствие и така тя се запознава със света на актьорите. Така взема решението да прекъсне образованието и да се запише с друга специалност в университета.

Следващата година участва в новелата „A Indomada" на Globo. През 1998 година се снима в теленовелата на SBT „Pérola Negra", след което се снима и в „Serras Azuis" на Band. Но малко хора си спомнят тези нейни роли.

Следват участия, която я правят популярна - в теленовелата „Обетована земя", както и в мини-сериала „Aquarela do Brasil".

Раждането на първото й дете не променя живота й и тя продължава да се снима. Признава, че винаги е мечтала да има деца и се чувства щастлива.

Любим цвят: синьо и червено, горещо и студено, за баланс.

Щастливо число: 16. От много малка е избрала точно това число, но не си спомня точната причина за това. Просто знае, че това е нейното число.

Силно чувство: обоняние.

Любим аромат: Eau D'Orange Verte, на Hermès.

Любимо цвете: бяла орхидея.

Формулата на успеха: винаги да дава всичко от себе си.

Най-голямото й качество: честността.

Несбъдната мечта: да свири на пиано.

Неосъществено пътуване: няма такова. Посещавала е различни държави и много е харесала Италия, Испания и Холандия. Би искала да посети Средния Изток, Египет.

Любимо облекло: черен панталон и бяла риза.

За нея парите са... необходимост.

Източник: revistamarieclaire.globo.com , www.imdb.com